125 Karolus jul

Facts

Øltype Belgian Pale Ale Forventet Alc. 4,6 % Brygdato 20 Jan 2018
Volume 28,68 l Målt Alc. -1173,0 % Tappedato 03 Feb 2018
Bitterhed 0,0 IBUs Farve 34,1 EBC Pris kr.113,98
Medbryggere Udstyr Braumeister 30l Effektivitet 75,00 %


Malt (samlet vægt: 5,500 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
2,500 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 45,5 %
1,000 kg Abbey malt (Castle Malting) (44,9 EBC) Grain 2 18,2 %
1,000 kg Munich I (light) (Weyermann) (15,0 EBC) Grain 3 18,2 %
0,500 kg Biscuit malt (Castle Malting) (60,0 EBC) Grain 4 9,1 %
0,500 kg Crystal, Extra Dark (Simpsons) (315,2 EBC) Grain 5 9,1 %


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 37,00 l)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Mash In Add 27,00 l of water and heat to 43,0 C over 2 min 43,0 C 0 min
Mashing Heat to 63,0 C over 4 min 63,0 C 300 min


Sparging

Fly sparge with 10,00 l water at 75,6 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 31,49 l
Forventet pre-boil gravity: 1,042 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 0 min.)


Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 29,68 l

Whirlpool ingredienser



Gæring

Sekundær gæring


Gravity

Forventet OG 1,042 SG Forventet FG 1,007 SG
Målt OG 1,049 SG Målt FG 10,000 SG


20 Jan 2018 - Første gæring (4,00 dage ved 19,4 C)
24 Jan 2018 - Anden gæring (10,00 dage ved 19,4 C)
03 Feb 2018 - Evt. Tredje gæring (7,00 dage ved 18,3 C)
03 Feb 2018 - Øllet eftergæres (Bottle with 168,70 g Corn Sugar) på flaske (30,00 dage ved 18,3 C)
05 Mar 2018 - Drik og nyd!

Noter

Dette er grundopskriften til 125 Karolus jul 2.
Karolus jul 1 brygges først i Braumeisteren. Der mæskes på manuel program og efter mæskningen slukkes varme+pumpe. Maltmøllen fjernes, tømmes og rengøres.
Herefter tappes urt af i en separat gryde, så øverste streg på midterstagnen igen bliver synlig i Braumeisteren.
Dette urt hældes tilbage i Braumeisteren, når maltmøllen igen er fyldt med malt.
Så er Braumeisteren klar til 125 Karolus jul 2.

Facts

Øltype Belgian Dark Strong Ale Forventet Alc. 7,4 % Brygdato 21 Jan 2018
Volume 27,23 l Målt Alc. 8,5 % Tappedato 18 Mar 2018
Bitterhed 32,6 IBUs Farve 75,6 EBC Pris kr.307,86
Medbryggere Udstyr Braumeister 20l Effektivitet 75,00 %


Malt (samlet vægt: 7,488 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
4,490 kg Munich I (light) (Weyermann) (15,0 EBC) Grain 1 60,0 %
0,500 kg Vienna Malt (Weyermann) (5,9 EBC) Grain 2 6,7 %
0,475 kg Crystal, Extra Dark (Simpsons) (400,0 EBC) Grain 3 6,3 %
0,400 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC) Grain 4 5,3 %
0,095 kg De-Bittered Black Malt (Dingemans) (1083,5 EBC) Grain 5 1,3 %


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 39,00 l)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Protein Rest Add 29,00 l of water at 52,2 C 50,0 C 20 min
Saccharification Heat to 63,9 C over 15 min 63,9 C 390 min
Mash Out Heat to 68,9 C over 15 min 68,9 C 45 min
Mash Step Heat to 75,6 C over 15 min 75,6 C 15 min


Sparging

Fly sparge with 10,00 l water at 75,6 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 33,03 l
Forventet pre-boil gravity: 1,059 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 90 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
0,720 kg Candi Sugar, Dark (541,8 EBC) Sugar 6 9,6 %
0,447 kg Candi Sugar, Clear (1,0 EBC) Sugar 7 6,0 %
0,200 kg Jaggery (sukker fra kokospalmen) (120,0 EBC) Sugar 8 2,7 %
0,162 kg Pekmez, vindruer (120,0 EBC) Sugar 9 2,2 %
100,0 g Styrian Goldings [3,90 %] - Boil 90,0 min Hop 10 29,8 IBUs
10,00 g Anise, Star (Boil 30,0 mins) Spice 11 -
24,4 g Hallertauer [4,50 %] - Boil 10,0 min Hop 12 2,8 IBUs
10,00 g Coriander Seed (Boil 10,0 mins) Spice 13 -
10,00 g Muskatnød (Boil 10,0 mins) Spice 14 -
5,00 g Orange Peel, Bitter (Boil 10,0 mins) Spice 15 -

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 28,23 l

Whirlpool ingredienser



Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
2,0 pkg Abbeye ale fra Brewolution (DCL/Fermentis #) [23,66 ml] Yeast 16 -

Sekundær gæring


Gravity

Forventet OG 1,065 SG Forventet FG 1,009 SG
Målt OG 1,095 SG Målt FG 1,031 SG


21 Jan 2018 - Første gæring (7,00 dage ved 24,4 C)
28 Jan 2018 - Anden gæring (7,00 dage ved 12,8 C)
04 Feb 2018 - Evt. Tredje gæring (42,00 dage ved 4,4 C)
18 Mar 2018 - Øllet eftergæres (Bottle with 165,63 g Table Sugar) på flaske (365,00 dage ved 23,3 C)
18 Mar 2019 - Drik og nyd!

Noter

Urt fra Karolus jul 1 til øverste streg i styrestang (25 liter)
Maltrør i og malt påfyldes.
Alt ekstra urt fra Karolus jul 1 hældes oveni.

Næste gang skal det være lang mæskning ved 69 grader (og ikke 64 grader)
Fermenteret i fryseren