126 SMaSH MunAmari

Facts

Øltype American IPA Forventet Alc. 6,2 % Brygdato 03 Feb 2018
Volume 20,00 l Målt Alc. 5,4 % Tappedato 17 Feb 2018
Bitterhed 96,0 IBUs Farve 20,5 EBC Pris kr.350,00
Medbryggere Udstyr Braumeister 20l Effektivitet 75,00 %


Malt (samlet vægt: 6,000 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
6,000 kg Munich I (light) (Weyermann) (15,0 EBC) Grain 1 100,0 %
100,0 g Amarillo [9,20 %] - Mash 60,0 min Hop 2 18,6 IBUs


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 30,74 l)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Saccharification Add 30,73 l of water at 72,5 C 69,0 C 240 min
Mash Out Heat to 76,0 C over 10 min 76,0 C 20 min


Sparging

Fly sparge with 0,00 l water at 75,6 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 24,73 l
Forventet pre-boil gravity: 1,062 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 60 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
25,0 g Amarillo [9,20 %] - Boil 10,0 min Hop 4 8,4 IBUs
50,0 g Amarillo [9,20 %] - Boil 0,0 min Hop 6 0,0 IBUs

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 21,00 l

Whirlpool ingredienser

Steeped Hops
Amt Name Type # %/IBU
150,0 g Amarillo [9,20 %] - Steep/Whirlpool 20,0 min Hop 5 42,3 IBUs


Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
1,0 pkg SafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04) [23,66 ml] Yeast 7 -

Sekundær gæring


Gravity

Forventet OG 1,068 SG Forventet FG 1,021 SG
Målt OG 1,070 SG Målt FG 1,029 SG


03 Feb 2018 - Første gæring (4,00 dage ved 19,4 C)
07 Feb 2018 - Anden gæring (10,00 dage ved 19,4 C)
17 Feb 2018 - Evt. Tredje gæring (7,00 dage ved 18,3 C)
17 Feb 2018 - Øllet eftergæres (Bottle with 133,70 g Corn Sugar) på flaske (30,00 dage ved 18,3 C)
19 Mar 2018 - Drik og nyd!

Noter

Whirlpool humlen kom i, da urtens temperatur var faldet til 80 grader.
Herefter blev der whirlpoolet og urten fik lov at stå i 20 min., før det blev tappet.
Tappet 17. februar 2018