129 Boltmager

Facts

Øltype Best Bitter Forventet Alc. 4,2 % Brygdato 30 Apr 2018
Volume 24,70 l Målt Alc. 3,7 % Tappedato 30 May 2018
Bitterhed 32,7 IBUs Farve 17,4 EBC Pris kr.170,55
Medbryggere Udstyr Braumeister 30l Effektivitet 75,00 %


Malt (samlet vægt: 5,188 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
4,930 kg Maris Otter Malt (5,9 EBC) Grain 1 95,0 %
0,178 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 2 3,4 %
0,050 kg Heritage Crystal Malt (Simpsons) (180,0 EBC) Grain 3 1,0 %
0,029 kg Carafa Special III (Weyermann) (925,9 EBC) Grain 4 0,6 %


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 35,00 l)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Add malt pipe Add 23,00 l of water at 71,0 C 67,0 C 90 min
Mash Out Heat to 76,0 C over 5 min 76,0 C 20 min


Sparging

Fly sparge with 12,01 l water at 77,0 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 29,81 l
Forventet pre-boil gravity: 1,041 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 70 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
33,0 g East Kent Goldings (EKG) [5,20 %] - Boil 70,0 min Hop 5 16,2 IBUs
27,1 g Styrian Goldings [3,90 %] - Boil 70,0 min Hop 6 11,0 IBUs
18,0 g East Kent Goldings (EKG) [5,20 %] - Boil 10,0 min Hop 7 3,4 IBUs
16,0 g Fuggles [4,00 %] - Boil 10,0 min Hop 8 2,1 IBUs
15,0 g Styrian Golding (Savinja Golding) [5,25 %] - Boil 0,0 min Hop 9 0,0 IBUs

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 25,70 l

Whirlpool ingredienser



Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
1,0 pkg London ESB (Danstar #-) [23,66 ml] Yeast 10 -

Sekundær gæring

Dry Hop/Bottling Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
30,0 g Styrian Goldings [5,40 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 11 0,0 IBUs

Gravity

Forventet OG 1,045 SG Forventet FG 1,013 SG
Målt OG 1,046 SG Målt FG 1,018 SG


30 Apr 2018 - Første gæring (30,00 dage ved 20,0 C)
30 May 2018 - Anden gæring (10,00 dage ved 18,3 C)
30 May 2018 - Evt. Tredje gæring (7,00 dage ved 18,3 C)
30 May 2018 - Øllet eftergæres (Bottle with 141,22 g Muscovado sukker) på flaske (30,00 dage ved 20,0 C)
29 Jun 2018 - Drik og nyd!

Noter

I forhold til bryg nr. 80 er der tilføjet 30 gram Styrian Goldings til tørhumling