130 Godnat Gunnar

Facts

Øltype Irish Stout Forventet Alc. 4,2 % Brygdato 12 Jun 2018
Volume 29,00 l Målt Alc. 5,2 % Tappedato 06 Jul 2018
Bitterhed 33,3 IBUs Farve 69,3 EBC Pris kr.153,48
Medbryggere Udstyr Braumeister 30l Effektivitet 75,00 %


Malt (samlet vægt: 5,997 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
5,223 kg Maris Otter Malt (5,9 EBC) Grain 2 87,1 %
0,500 kg Roasted Barley (Simpsons) (1300,0 EBC) Grain 3 8,3 %
0,200 kg Barley, flaked (5,9 EBC) Grain 4 3,3 %
0,074 kg Chocolate Malt (Simpsons) (847,1 EBC) Grain 5 1,2 %


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 39,82 l)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Mash In Add 25,00 l of water at 76,4 C 69,0 C 60 min


Sparging

Fly sparge with 14,82 l water at 80,0 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 33,82 l
Forventet pre-boil gravity: 1,042 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 60 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
38,8 g Northern Brewer [9,90 %] - Boil 60,0 min Hop 6 33,3 IBUs

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 30,00 l

Whirlpool ingredienser



Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
1,0 pkg SafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04) [23,66 ml] Yeast 7 -
1,0 pkg Windsor (Danstar #-) [23,66 ml] Yeast 8 -

Sekundær gæring


Gravity

Forventet OG 1,045 SG Forventet FG 1,013 SG
Målt OG 1,050 SG Målt FG 1,010 SG


12 Jun 2018 - Første gæring (24,00 dage ved 21,0 C)
Primary Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
1,00 tsp Yeast Nutrient (Primary 3,0 days) Other 9 -

06 Jul 2018 - Anden gæring (0,00 dage ved 21,0 C)
06 Jul 2018 - Evt. Tredje gæring (7,00 dage ved 18,3 C)
06 Jul 2018 - Øllet eftergæres (Bottle with 170,58 g Corn Sugar) på flaske (7,00 dage ved 21,0 C)
13 Jul 2018 - Drik og nyd!

Noter

https://byo.com/recipe/dry-irish-stout/
UPS: Glemte bagepulveret!
Roasted barley og Chocolate malt tilsat 10 min. før mashout
Windsor tilsat den store gærtank og S-04 den lille