132 Doree

Facts

Øltype Belgian Pale Ale Forventet Alc. 4,4 % Brygdato 30 Aug 2018
Volume 29,00 L Målt Alc. 4,5 % Tappedato 06 Sep 2018
Bitterhed 25,6 IBUs Farve 6,9 EBC Pris kr.230,60
Medbryggere Udstyr Braumeister 30l Effektivitet 75,00 %


Malt (samlet vægt: 5,021 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
4,184 kg Pilsner malt (3,9 EBC) Grain 1 83,3 % 2,73 L
0,461 kg Cara Pils (Weyermann) (5,0 EBC) Grain 2 9,2 % 0,30 L
0,231 kg Wheat, Torrified (3,3 EBC) Grain 3 4,6 % 0,15 L


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 39,70 L)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Mash In Add 23,00 L of water at 70,4 C 64,0 C 60 min


Sparging

Fly sparge with 16,70 L water at 75,6 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 34,82 L
Forventet pre-boil gravity: 1,036 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 90 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
0,145 kg Soft Candi Sugar, Brun Foncé (Dark) [Boil] (43,3 EBC) Dry Extract 4 2,9 % 0,10 L
41,3 g Saaz [4,50 %] - Boil 60,0 min Hop 5 16,9 IBUs -
37,1 g Hallertauer [3,00 %] - Boil 30,0 min Hop 6 7,8 IBUs -
90,35 g Orange Peel, Bitter (Boil 20,0 mins) Spice 7 - -

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 30,00 L

Whirlpool ingredienser

Steeped Hops
Amt Name Type # %/IBU Volume
12,0 g Saaz [4,50 %] - Steep/Whirlpool 10,0 min, 90,2 C Hop 8 0,9 IBUs -


Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
1,0 pkg Trappist Ale (White Labs #WLP500) [35,49 ml] Yeast 9 - -

Sekundær gæring


Gravity

Forventet OG 1,040 SG Forventet FG 1,006 SG
Målt OG 1,044 SG Målt FG 1,010 SG


30 Aug 2018 - Første gæring (4,00 dage ved 19,0 C)
03 Sep 2018 - Anden gæring (3,00 dage ved 19,0 C)
06 Sep 2018 - Evt. Tredje gæring (7,00 dage ved 18,3 C)
06 Sep 2018 - Øllet eftergæres (Bottle with 165,80 g Table Sugar) på flaske (42,00 dage ved 19,0 C)
18 Oct 2018 - Drik og nyd!

Noter

Tappet 24.09.2018