133 Karma

Facts

Øltype Belgian Tripel Forventet Alc. 8,7 % Brygdato 13 Sep 2018
Volume 17,63 L Målt Alc. 7,8 % Tappedato 31 Oct 2018
Bitterhed 21,8 IBUs Farve 8,1 EBC Pris kr.367,95
Medbryggere Udstyr Pot and Cooler ( 5 Gal/19 L) - All Grain Effektivitet 72,00 %


Malt (samlet vægt: 6,578 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
3,628 kg Pilsner malt (3,9 EBC) Grain 1 55,2 % 2,37 L
0,907 kg Wheat Malt, Bel (3,9 EBC) Grain 2 13,8 % 0,59 L
0,506 kg Barley, flaked (5,9 EBC) Grain 3 7,7 % 0,33 L
0,403 kg Oats, Malted (2,0 EBC) Grain 4 6,1 % 0,26 L
0,227 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 5 3,5 % 0,15 L
0,227 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC) Grain 6 3,5 % 0,15 L


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 32,81 L)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Protein Rest Add 27,00 L of water at 52,3 C 50,0 C 45 min
Saccharification Heat to 64,0 C over 15 min 64,0 C 180 min
Saccharifation-2 Heat to 72,0 C over 15 min 72,0 C 20 min
Mash Out Heat to 77,0 C over 15 min 77,0 C 15 min


Sparging

Fly sparge with 5,81 L water at 77,0 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 25,96 L
Forventet pre-boil gravity: 1,068 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 90 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
0,680 kg Soft Candi Sugar, Blanc (White) [Boil] (0,0 EBC) Dry Extract 7 10,3 % 0,45 L
37,0 g Saaz [3,40 %] - Boil 50,0 min Hop 8 11,7 IBUs -
18,5 g Saaz [3,40 %] - Boil 20,0 min Hop 9 3,7 IBUs -
54,9 g Styrian Goldings [3,30 %] - Boil 10,0 min Hop 10 6,4 IBUs -

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 19,14 L

Whirlpool ingredienser



Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
2,0 pkg Sweet Mead/Wine (White Labs #WLP720) [35,49 ml] Yeast 11 - -

Sekundær gæring


Gravity

Forventet OG 1,081 SG Forventet FG 1,016 SG
Målt OG 1,076 SG Målt FG 1,018 SG


13 Sep 2018 - Første gæring (6,00 dage ved 18,0 C)
19 Sep 2018 - Anden gæring (28,00 dage ved 10,0 C)
17 Oct 2018 - Evt. Tredje gæring (14,00 dage ved 22,0 C)
31 Oct 2018 - Øllet eftergæres (Bottle with 103,68 g Corn Sugar) på flaske (90,00 dage ved 10,0 C)
29 Jan 2019 - Drik og nyd!

Noter

Flasket 4. okt. 2018