134 Nanny

Facts

Øltype American IPA Forventet Alc. 0,7 % Brygdato 14 Sep 2018
Volume 29,00 L Målt Alc. 0,6 % Tappedato 28 Sep 2018
Bitterhed 41,6 IBUs Farve 25,5 EBC Pris kr.293,79
Medbryggere Udstyr Braumeister 30l Effektivitet 62,00 %


Malt (samlet vægt: 1,186 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
0,253 kg Rye Malt (9,3 EBC) Grain 1 21,3 % 0,16 L
0,240 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 2 20,2 % 0,16 L
0,236 kg Heritage Crystal Malt (Simpsons) (180,0 EBC) Grain 3 19,9 % 0,15 L
0,161 kg Caramel/Crystal Malt - Dark (300,0 EBC) Grain 4 13,6 % 0,11 L
0,111 kg Wheat Malt, Bel (3,9 EBC) Grain 5 9,3 % 0,07 L
0,074 kg Caramel/Crystal Malt - Light (150,0 EBC) Grain 6 6,3 % 0,05 L
0,074 kg Chocolate Malt (Simpsons) (847,1 EBC) Grain 7 6,3 % 0,05 L
0,037 kg Amber Malt (Castle Malting) (50,0 EBC) Grain 8 3,1 % 0,02 L


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 35,01 L)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Saccharification Add 35,01 L of water at 65,6 C 65,0 C 360 min
Mash Out Heat to 76,0 C over 10 min 76,0 C 20 min


Sparging

Fly sparge with -0,00 L water at 75,6 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 33,82 L
Forventet pre-boil gravity: 1,006 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 60 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
8,0 g Amarillo [9,20 %] - Boil 60,0 min Hop 9 7,9 IBUs -
8,0 g Centennial [10,00 %] - Boil 60,0 min Hop 10 8,6 IBUs -
6,3 g Simcoe [13,00 %] - Boil 60,0 min Hop 11 8,9 IBUs -
8,0 g Amarillo [9,20 %] - Boil 30,0 min Hop 12 6,1 IBUs -
8,0 g Centennial [10,00 %] - Boil 30,0 min Hop 13 6,6 IBUs -
3,2 g Simcoe [13,00 %] - Boil 30,0 min Hop 14 3,4 IBUs -
18,8 g Ahtanum [6,00 %] - Boil 0,0 min Hop 15 0,0 IBUs -
18,8 g Cascade [5,50 %] - Boil 0,0 min Hop 16 0,0 IBUs -
7,5 g Amarillo [9,20 %] - Boil 0,0 min Hop 17 0,0 IBUs -
7,5 g Simcoe [13,00 %] - Boil 0,0 min Hop 18 0,0 IBUs -

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 30,00 L

Whirlpool ingredienser



Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
1,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) [50,28 ml] Yeast 19 - -

Sekundær gæring

Dry Hop/Bottling Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
83,0 g Centennial [10,60 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 20 0,0 IBUs -
80,0 g Cascade [6,90 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 21 0,0 IBUs -
39,0 g Ahtanum [5,00 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 22 0,0 IBUs -
37,5 g Simcoe [13,00 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 23 0,0 IBUs -

Gravity

Forventet OG 1,007 SG Forventet FG 1,001 SG
Målt OG 1,012 SG Målt FG 1,007 SG


14 Sep 2018 - Første gæring (14,00 dage ved 19,0 C)
28 Sep 2018 - Anden gæring (10,00 dage ved 18,3 C)
28 Sep 2018 - Evt. Tredje gæring (7,00 dage ved 18,3 C)
28 Sep 2018 - Øllet eftergæres (Bottle with 170,58 g Corn Sugar) på flaske (30,00 dage ved 19,0 C)
28 Oct 2018 - Drik og nyd!

Noter

Tappet 27.09.2018
Justeret lidt på tørhumlen.
Næste gang skal tørhumlen i en stor sæk og der skal masser af vægt i sækken. Dagen før flaskning, lå et stort tørt lag humle i spanden over urten.