135 Bitter Boltmager

Facts

Øltype Ordinary Bitter Forventet Alc. 4,5 % Brygdato 28 Aug 2016
Volume 24,70 L Målt Alc. 5,2 % Tappedato 27 Sep 2016
Bitterhed 30,7 IBUs Farve 16,7 EBC Pris kr.178,43
Medbryggere JP Udstyr Braumeister 30l Effektivitet 75,00 %


Malt (samlet vægt: 5,188 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
4,930 kg Maris Otter Malt (5,9 EBC) Grain 1 95,0 % 3,21 L
0,178 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 2 3,4 % 0,12 L
0,050 kg Amber Malt (43,3 EBC) Grain 3 1,0 % 0,03 L
0,029 kg Black (Patent) Malt (985,0 EBC) Grain 4 0,6 % 0,02 L


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 35,00 L)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Add malt pipe Add 30,00 L of water at 70,1 C 67,0 C 90 min
Mash Out Heat to 76,0 C over 5 min 76,0 C 20 min


Sparging

Fly sparge with 5,00 L water at 77,0 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 29,81 L
Forventet pre-boil gravity: 1,041 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 70 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
45,7 g Goldings [5,90 %] - Boil 70,0 min Hop 5 25,5 IBUs -
16,0 g Fuggles [4,00 %] - Boil 10,0 min Hop 6 2,1 IBUs -
15,7 g Goldings [5,90 %] - Boil 10,0 min Hop 7 3,1 IBUs -
15,0 g Styrian Golding (Savinja Golding) [5,25 %] - Boil 0,0 min Hop 8 0,0 IBUs -

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 25,70 L

Whirlpool ingredienser



Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
1,0 pkg Windsor (Danstar #-) [23,66 ml] Yeast 9 - -

Sekundær gæring


Gravity

Forventet OG 1,045 SG Forventet FG 1,011 SG
Målt OG 1,052 SG Målt FG 1,013 SG


28 Aug 2016 - Første gæring (30,00 dage ved 20,0 C)
27 Sep 2016 - Anden gæring (10,00 dage ved 18,3 C)
27 Sep 2016 - Evt. Tredje gæring (7,00 dage ved 18,3 C)
27 Sep 2016 - Øllet eftergæres (Bottle with 141,22 g Table Sugar) på flaske (30,00 dage ved 20,0 C)
27 Oct 2016 - Drik og nyd!

Noter

5,7 gram sukker pr. liter: 2,4 vol.
3,5 gram sukker pr. liter: 1,8 vol.
Tappet 07.10.2018