136 Snækløfter

Facts

Øltype Old Ale Forventet Alc. 5,3 % Brygdato 27 Dec 2017
Volume 22,00 L Målt Alc. 4,6 % Tappedato 24 Jan 2018
Bitterhed 18,3 IBUs Farve 30,4 EBC Pris kr.170,02
Medbryggere JP Udstyr Braumeister - BeerSmiths egen Effektivitet 75,00 %


Malt (samlet vægt: 5,219 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
3,900 kg Maris Otter Malt (5,9 EBC) Grain 1 74,7 % 2,54 L
0,417 kg Caramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC) Grain 2 8,0 % 0,27 L
0,298 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC) Grain 3 5,7 % 0,19 L
0,070 kg Carared (Weyermann) (47,3 EBC) Grain 4 1,3 % 0,05 L
0,070 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 5 1,3 % 0,05 L
0,010 kg De-Bittered Black Malt (Dingemans) (1083,5 EBC) Grain 6 0,2 % 0,01 L


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 38,20 L)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Mash In Add 31,00 L of water at 68,8 C 65,6 C 90 min


Sparging

Fly sparge with 7,20 L water at 75,6 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 33,43 L
Forventet pre-boil gravity: 1,044 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 90 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
0,454 kg Lyle's Golden Syrup [Boil] (0,0 EBC) Extract 7 8,7 % 0,32 L
29,0 g Fuggles [4,60 %] - Boil 90,0 min Hop 8 13,6 IBUs -
14,0 g Fuggles [4,60 %] - Boil 10,0 min Hop 9 2,2 IBUs -
14,0 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 10,0 min Hop 10 2,4 IBUs -

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 23,00 L

Whirlpool ingredienser



Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
1,0 pkg SafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04) [23,66 ml] Yeast 11 - -

Sekundær gæring


Gravity

Forventet OG 1,052 SG Forventet FG 1,012 SG
Målt OG 1,050 SG Målt FG 1,015 SG


27 Dec 2017 - Første gæring (28,00 dage ved 19,4 C)
24 Jan 2018 - Anden gæring (10,00 dage ved 18,3 C)
24 Jan 2018 - Evt. Tredje gæring (7,00 dage ved 18,3 C)
24 Jan 2018 - Øllet eftergæres (Bottle with 117,75 g Table Sugar) på flaske (90,00 dage ved 19,4 C)
24 Apr 2018 - Drik og nyd!

Noter

Tappet 07.10.2018