139 Atlantisk

Facts

Øltype British Golden Ale Forventet Alc. 4,3 % Brygdato 13 Oct 2018
Volume 27,50 L Målt Alc. 4,1 % Tappedato 27 Oct 2018
Bitterhed 23,8 IBUs Farve 12,0 EBC Pris kr.139,18
Medbryggere Udstyr Braumeister 30l Effektivitet 75,00 %


Malt (samlet vægt: 5,672 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
5,522 kg Maris Otter Malt (5,9 EBC) Grain 1 97,4 % 3,60 L
0,150 kg Caramel/Crystal Malt - Light (150,0 EBC) Grain 2 2,6 % 0,10 L


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 38,98 L)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Mash In Add 25,00 L of water at 72,7 C 66,0 C 90 min


Sparging

Fly sparge with 13,98 L water at 75,6 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 33,30 L
Forventet pre-boil gravity: 1,040 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 90 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
11,1 g Simcoe [13,20 %] - Boil 60,0 min Hop 3 12,3 IBUs -
26,2 g Aurora [6,10 %] - Boil 5,0 min Hop 4 2,7 IBUs -
24,1 g Cascade [5,10 %] - Boil 5,0 min Hop 5 2,1 IBUs -
18,4 g Citra [14,20 %] - Boil 5,0 min Hop 6 4,4 IBUs -
11,1 g Simcoe [13,20 %] - Boil 5,0 min Hop 7 2,4 IBUs -
20,9 g Aurora [6,10 %] - Boil 0,0 min Hop 8 0,0 IBUs -
11,9 g Cascade [6,20 %] - Boil 0,0 min Hop 9 0,0 IBUs -

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 28,50 L

Whirlpool ingredienser



Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
2,0 pkg London ESB (Danstar #-) [23,66 ml] Yeast 10 - -

Sekundær gæring

Dry Hop/Bottling Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
50,0 g Aurora [8,25 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 11 0,0 IBUs -
50,0 g Cascade [5,50 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 12 0,0 IBUs -

Gravity

Forventet OG 1,045 SG Forventet FG 1,012 SG
Målt OG 1,045 SG Målt FG 1,014 SG


13 Oct 2018 - Første gæring (14,00 dage ved 17,0 C)
27 Oct 2018 - Anden gæring (10,00 dage ved 18,3 C)
27 Oct 2018 - Evt. Tredje gæring (7,00 dage ved 18,3 C)
27 Oct 2018 - Øllet eftergæres (Bottle with 172,29 g Table Sugar) på flaske (30,00 dage ved 17,0 C)
26 Nov 2018 - Drik og nyd!

Noter

141: tilsat 2 slags tørhumle og gæring ved 17 grader i stedet for 19,4
Tappet 31. okt. 2018
Når der tørhumles, skal det ske i en pose. Der var en del bøvl med at få det tappet over i en anden spand på grund af humlerester, der satte sig fast i hæverten.