142 Bach's Neipa

Facts

Øltype Specialty IPA Forventet Alc. 6,2 % Brygdato 20 Oct 2018
Volume 17,49 L Målt Alc. 4,6 % Tappedato 03 Nov 2018
Bitterhed 77,9 IBUs Farve 10,2 EBC Pris kr.511,83
Medbryggere Gilberg & co. Udstyr Pot and Cooler ( 5 Gal/19 L) - All Grain Effektivitet 70,00 %


Malt (samlet vægt: 5,800 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
4,100 kg Pale Malt (2 Row) Bel (5,9 EBC) Grain 1 70,7 % 2,67 L
0,910 kg Maris Otter Malt (5,9 EBC) Grain 2 15,7 % 0,59 L
0,450 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC) Grain 3 7,8 % 0,29 L
0,207 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 4 3,6 % 0,13 L
0,133 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 5 2,3 % 0,09 L


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 32,06 L)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Mash In Add 25,00 L of water at 70,9 C 67,0 C 60 min
Mash Step Heat to 75,0 C over 15 min 75,0 C 15 min
Mash Out Heat to 76,0 C over 4 min 76,0 C 30 min


Sparging

Fly sparge with 7,06 L water at 75,6 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 25,30 L
Forventet pre-boil gravity: 1,056 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 75 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
43,0 g Amarillo [8,60 %] - Boil 0,0 min Hop 7 0,0 IBUs -

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 19,00 L

Whirlpool ingredienser

Steeped Hops
Amt Name Type # %/IBU Volume
28,0 g Cascade [5,50 %] - Steep/Whirlpool 30,0 min, 90,2 C Hop 8 5,9 IBUs -
28,0 g Mosaic (HBC 369) [12,25 %] - Steep/Whirlpool 30,0 min, 90,2 C Hop 9 13,1 IBUs -
19,0 g Amarillo [9,20 %] - Steep/Whirlpool 30,0 min, 90,2 C Hop 10 7,3 IBUs -
12,0 g Amarillo [9,20 %] - Steep/Whirlpool 30,0 min, 90,2 C Hop 11 4,2 IBUs -
12,0 g Ella (aka Stella) [15,00 %] - Steep/Whirlpool 30,0 min, 90,2 C Hop 12 6,9 IBUs -


Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
1,8 pkg London ESB (Danstar #-) [23,66 ml] Yeast 13 - -

Sekundær gæring

Dry Hop/Bottling Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
30,0 g Amarillo [9,20 %] - Dry Hop 3,0 Days Hop 14 0,0 IBUs -
30,0 g Amarillo [9,20 %] - Dry Hop 3,0 Days Hop 15 0,0 IBUs -
30,0 g Amarillo [9,20 %] - Dry Hop 3,0 Days Hop 16 0,0 IBUs -
15,0 g Cascade [5,50 %] - Dry Hop 3,0 Days Hop 17 0,0 IBUs -
15,0 g Cascade [5,50 %] - Dry Hop 3,0 Days Hop 18 0,0 IBUs -
15,0 g Cascade [5,50 %] - Dry Hop 3,0 Days Hop 19 0,0 IBUs -
15,0 g Mosaic (HBC 369) [12,25 %] - Dry Hop 3,0 Days Hop 20 0,0 IBUs -
15,0 g Mosaic (HBC 369) [12,25 %] - Dry Hop 3,0 Days Hop 21 0,0 IBUs -
15,0 g Mosaic (HBC 369) [12,25 %] - Dry Hop 3,0 Days Hop 22 0,0 IBUs -
1,00 Items Strøm og vand (Bottling) Other 23 - -

Gravity

Forventet OG 1,065 SG Forventet FG 1,019 SG
Målt OG 1,059 SG Målt FG 1,024 SG


20 Oct 2018 - Første gæring (4,00 dage ved 19,4 C)
24 Oct 2018 - Anden gæring (10,00 dage ved 19,4 C)
03 Nov 2018 - Evt. Tredje gæring (7,00 dage ved 18,3 C)
03 Nov 2018 - Øllet eftergæres (Bottle with 93,59 g Table Sugar) på flaske (30,00 dage ved 18,3 C)
03 Dec 2018 - Drik og nyd!

Noter

tørhumle tilsat 6. nov. og 15. nov (dobbelt portion)