146 Snækløfter

Facts

Øltype British Strong Ale Forventet Alc. 5,2 % Brygdato 12 Dec 2018
Volume 27,13 L Målt Alc. 5,8 % Tappedato 28 Dec 2018
Bitterhed 32,7 IBUs Farve 63,8 EBC Pris kr.212,43
Medbryggere Jens Peter Høhrmann Udstyr Braumeister 30l Effektivitet 75,00 %


Malt (samlet vægt: 5,937 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
4,205 kg Pale Malt (2 Row) US (3,9 EBC) Grain 1 70,8 % 2,74 L
0,760 kg Caramel/Crystal Malt - Light (150,0 EBC) Grain 2 12,8 % 0,50 L
0,217 kg Chocolate Malt (Simpsons) (847,1 EBC) Grain 3 3,7 % 0,14 L
0,200 kg Brown Malt (128,1 EBC) Grain 4 3,4 % 0,13 L
0,097 kg Caramel Rye (Weyermann) (69,0 EBC) Grain 5 1,6 % 0,06 L
0,075 kg Amber Malt (43,3 EBC) Grain 6 1,3 % 0,05 L
0,010 kg Black Malt (Simpsons) (1083,5 EBC) Grain 7 0,2 % 0,01 L


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 38,50 L)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Protein Add 30,00 L of water at 45,7 C 44,0 C 20 min
Beta Heat to 64,0 C over 10 min 64,0 C 60 min
Mash Out Heat to 77,0 C over 10 min 77,0 C 10 min


Sparging

Fly sparge with 8,50 L water at 77,0 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 32,93 L
Forventet pre-boil gravity: 1,043 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 90 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
0,217 kg Alex' hjemmelavet sirup [Boil] (1200,0 EBC) Extract 8 3,7 % 0,15 L
0,156 kg Lyle's Golden Syrup [Boil] (0,0 EBC) Extract 9 2,6 % 0,11 L
28,6 g Northern Brewer [9,90 %] - Boil 60,0 min Hop 10 25,7 IBUs -
38,8 g Styrian Golding (Savinja Golding) [3,90 %] - Boil 10,0 min Hop 11 5,0 IBUs -
14,1 g Fuggles [4,80 %] - Boil 10,0 min Hop 12 2,0 IBUs -

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 28,13 L

Whirlpool ingredienser



Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
2,0 pkg Nottingham (Danstar #-) [23,66 ml] Yeast 13 - -

Sekundær gæring


Gravity

Forventet OG 1,048 SG Forventet FG 1,008 SG
Målt OG 1,054 SG Målt FG 1,010 SG


12 Dec 2018 - Første gæring (16,00 dage ved 19,4 C)
28 Dec 2018 - Anden gæring (0,00 dage ved 18,3 C)
28 Dec 2018 - Evt. Tredje gæring (0,00 dage ved 18,3 C)
28 Dec 2018 - Øllet eftergæres (Bottle with 145,20 g Muscovado sukker) på flaske (30,00 dage ved 18,3 C)
27 Jan 2019 - Drik og nyd!

Noter

2 liter taget fra og kogt ind + tilsat sirup.