148 Gamle fisker

Facts

Øltype Belgian Dark Strong Ale Forventet Alc. 10,0 % Brygdato 02 Jan 2019
Volume 25,00 L Målt Alc. 8,3 % Tappedato 23 Jan 2019
Bitterhed 27,1 IBUs Farve 52,7 EBC Pris kr.480,40
Medbryggere Lasse Udstyr Braumeister 30l Effektivitet 75,00 %


Malt (samlet vægt: 12,838 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
6,000 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 1 46,7 % 3,91 L
2,314 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 2 18,0 % 1,51 L
1,832 kg Munich I (light) (Weyermann) (15,0 EBC) Grain 3 14,3 % 1,19 L
0,936 kg Abbey malt (Castle Malting) (44,9 EBC) Grain 4 7,3 % 0,61 L
0,312 kg Aromamalt (Castle Malting) (100,0 EBC) Grain 5 2,4 % 0,20 L
0,172 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC) Grain 6 1,3 % 0,11 L
0,115 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 7 0,9 % 0,07 L
0,077 kg Carafa Special III (Weyermann) (925,9 EBC) Grain 8 0,6 % 0,05 L


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 42,55 L)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Saccharification Add 24,00 L of water at 76,9 C 68,3 C 80 min
Mash Out Heat to 78,0 C over 10 min 78,0 C 10 min


Sparging

Fly sparge with 18,55 L water at 78,0 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 30,78 L
Forventet pre-boil gravity: 1,105 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 90 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
0,700 kg Pekmez, johannesbrød [Boil] (120,0 EBC) Sugar 9 5,5 % 0,50 L
0,380 kg Pekmez, vindruer [Boil] (120,0 EBC) Sugar 10 3,0 % 0,27 L
70,8 g Fuggles [4,60 %] - Boil 60,0 min Hop 11 16,7 IBUs -
50,0 g Hallertau [3,00 %] - Boil 60,0 min Hop 12 7,7 IBUs -
50,0 g Hallertau [3,00 %] - Boil 10,0 min Hop 13 2,8 IBUs -
7,59 g Orange Peel, Sweet (Boil 5,0 mins) Spice 14 - -
5,00 g Tang (Boil 5,0 mins) Spice 15 - -
4,60 g Coriander Seed (Boil 5,0 mins) Spice 16 - -
1,52 g Cinnamon Stick (Boil 5,0 mins) Spice 17 - -
1,52 g Thyme (dried) (Boil 5,0 mins) Spice 18 - -

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 26,00 L

Whirlpool ingredienser



Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
1,0 pkg Abbeye ale fra Brewolution (DCL/Fermentis #) [23,66 ml] Yeast 19 - -

Sekundær gæring


Gravity

Forventet OG 1,117 SG Forventet FG 1,044 SG
Målt OG 1,084 SG Målt FG 1,022 SG


02 Jan 2019 - Første gæring (14,00 dage ved 19,4 C)
16 Jan 2019 - Anden gæring (7,00 dage ved 19,4 C)
Secondary Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
16,00 Items Snus (Secondary 7,0 days) Flavor 20 - -

23 Jan 2019 - Evt. Tredje gæring (7,00 dage ved 18,3 C)
23 Jan 2019 - Øllet eftergæres (Bottle with 152,07 g Muscovado sukker) på flaske (365,00 dage ved 19,4 C)
23 Jan 2020 - Drik og nyd!

Noter

Krydderierne (appelsinskal, koriander, kanelstang, timian, blæretang) hældes i kaffemaleren til en ensartet masse. Krydderierne koges med de sidste 5 minutter.
Tappet 22.01.19