149 Gamle fisker

Facts

Øltype Belgian Dark Strong Ale Forventet Alc. 10,0 % Brygdato 10 Jan 2019
Volume 25,00 L Målt Alc. 8,9 % Tappedato 31 Jan 2019
Bitterhed 27,3 IBUs Farve 52,2 EBC Pris kr.461,91
Medbryggere Lasse Udstyr Braumeister 30l Effektivitet 75,00 %


Malt (samlet vægt: 12,839 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
6,000 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 1 46,7 % 3,91 L
2,314 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 2 18,0 % 1,51 L
1,032 kg Vienna Malt (6,9 EBC) Grain 3 8,0 % 0,67 L
0,936 kg Abbey malt (Castle Malting) (44,9 EBC) Grain 4 7,3 % 0,61 L
0,800 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 5 6,2 % 0,52 L
0,312 kg Aromamalt (Castle Malting) (100,0 EBC) Grain 6 2,4 % 0,20 L
0,172 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC) Grain 7 1,3 % 0,11 L
0,115 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 8 0,9 % 0,07 L
0,077 kg Carafa Special III (Weyermann) (925,9 EBC) Grain 9 0,6 % 0,05 L


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 42,55 L)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Saccharification Add 24,00 L of water at 76,9 C 68,3 C 80 min
Mash Out Heat to 78,0 C over 10 min 78,0 C 10 min


Sparging

Fly sparge with 18,55 L water at 78,0 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 30,78 L
Forventet pre-boil gravity: 1,104 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 90 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
0,700 kg Pekmez, johannesbrød [Boil] (120,0 EBC) Sugar 10 5,5 % 0,50 L
0,380 kg Pekmez, vindruer [Boil] (120,0 EBC) Sugar 11 3,0 % 0,27 L
70,8 g Fuggles [4,60 %] - Boil 60,0 min Hop 12 16,7 IBUs -
50,0 g Hallertau [3,00 %] - Boil 60,0 min Hop 13 7,7 IBUs -
50,0 g Hallertau [3,00 %] - Boil 10,0 min Hop 14 2,8 IBUs -
7,59 g Orange Peel, Bitter (Boil 5,0 mins) Spice 15 - -
5,00 g Tang (Boil 5,0 mins) Spice 16 - -
4,60 g Coriander Seed (Boil 5,0 mins) Spice 17 - -
1,52 g Cinnamon Stick (Boil 5,0 mins) Spice 18 - -
1,52 g Thyme (dried) (Boil 5,0 mins) Spice 19 - -

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 26,00 L

Whirlpool ingredienser



Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
1,0 pkg Abbeye ale fra Brewolution (DCL/Fermentis #) [23,66 ml] Yeast 20 - -

Sekundær gæring


Gravity

Forventet OG 1,116 SG Forventet FG 1,043 SG
Målt OG 1,086 SG Målt FG 1,020 SG


10 Jan 2019 - Første gæring (14,00 dage ved 19,4 C)
24 Jan 2019 - Anden gæring (7,00 dage ved 19,4 C)
Secondary Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
16,00 Items Snus (Secondary 7,0 days) Flavor 21 - -

31 Jan 2019 - Evt. Tredje gæring (7,00 dage ved 18,3 C)
31 Jan 2019 - Øllet eftergæres (Bottle with 142,93 g Muscovado sukker) på flaske (365,00 dage ved 19,4 C)
31 Jan 2020 - Drik og nyd!

Noter

Krydderierne (appelsinskal, koriander, kanelstang, timian, blæretang) hældes i kaffemaleren til en ensartet masse. Krydderierne blev kogt i 0,25 liter vand i 5 min. Tilsat urten i gærtanken.