151 Gamle fisker

Facts

Øltype Belgian Dark Strong Ale Forventet Alc. 10,0 % Brygdato 05 Feb 2019
Volume 23,00 L Målt Alc. 9,6 % Tappedato 21 Feb 2019
Bitterhed 30,9 IBUs Farve 61,2 EBC Pris kr.525,93
Medbryggere Udstyr Braumeister 30l Effektivitet 75,00 %


Malt (samlet vægt: 12,838 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
6,000 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 1 46,7 % 3,91 L
2,314 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 2 18,0 % 1,51 L
1,832 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 3 14,3 % 1,19 L
0,936 kg Abbey malt (Castle Malting) (44,9 EBC) Grain 4 7,3 % 0,61 L
0,312 kg Special B (Castle Malting) (300,0 EBC) Grain 5 2,4 % 0,20 L
0,172 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC) Grain 6 1,3 % 0,11 L
0,115 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 7 0,9 % 0,07 L
0,077 kg Carafa Special III (Weyermann) (925,9 EBC) Grain 8 0,6 % 0,05 L


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 40,53 L)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Saccharification Add 24,00 L of water at 76,9 C 68,3 C 90 min
Mash Out Heat to 78,0 C over 10 min 78,0 C 20 min


Sparging

Fly sparge with 16,53 L water at 78,0 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 28,76 L
Forventet pre-boil gravity: 1,112 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 90 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
0,700 kg Pekmez, johannesbrød [Boil] (120,0 EBC) Sugar 9 5,5 % 0,50 L
0,380 kg Pekmez, vindruer [Boil] (120,0 EBC) Sugar 10 3,0 % 0,27 L
70,8 g Fuggles [4,60 %] - Boil 60,0 min Hop 11 16,8 IBUs -
50,0 g Hallertauer Mittelfrueh [4,00 %] - Boil 60,0 min Hop 12 10,3 IBUs -
50,0 g Hallertauer Mittelfrueh [4,00 %] - Boil 10,0 min Hop 13 3,7 IBUs -
7,59 g Orange Peel, Sweet (Boil 5,0 mins) Spice 14 - -
5,00 g Tang (Boil 5,0 mins) Spice 15 - -
4,60 g Coriander Seed (Boil 5,0 mins) Spice 16 - -
1,52 g Cinnamon Stick (Boil 5,0 mins) Spice 17 - -
1,52 g Thyme (dried) (Boil 5,0 mins) Spice 18 - -

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 24,00 L

Whirlpool ingredienser



Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
2,3 pkg SafBrew Specialty Ale (DCL/Fermentis #T-58) [23,66 ml] Yeast 19 - -

Sekundær gæring


Gravity

Forventet OG 1,126 SG Forventet FG 1,054 SG
Målt OG 1,099 SG Målt FG 1,028 SG


05 Feb 2019 - Første gæring (16,00 dage ved 19,4 C)
21 Feb 2019 - Anden gæring (0,00 dage ved 0,0 C)
Secondary Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
26,00 g Snus (Secondary 7,0 days) Flavor 20 - -

21 Feb 2019 - Evt. Tredje gæring (0,00 dage ved 0,0 C)
21 Feb 2019 - Øllet eftergæres (Bottle with 131,50 g Muscovado sukker) på flaske (30,00 dage ved 18,3 C)
23 Mar 2019 - Drik og nyd!

Noter

Krydderierne (appelsinskal, koriander, kanelstang, timian, blæretang) hældes i kaffemaleren til en ensartet masse. Krydderierne hældes i en kop (0,25 liter) varmt vand, der trækker i 8 min.
Derefter fjernes krydderierne og vandet hældes i øllet lige før det køles ned.
Når øllet er kølet ned til 20 grader, tilsættes gæren under kraftig omrøring (iltning) og start gæringen ved omkring 20 grader. Pak gerne spanden i liggeunderlag, så temperaturen holdes konstant. Temperaturen stiger og det må den gerne - til 25-27 grader - under gæringen.
1. gang mæskes gerne natten over ved 68 grader (ingen udmæskning) med 6 kg. ren pilsner og alt vand + spargevand.

Tappet 1. maj 2019