152 Loweswater

Facts

Øltype British Golden Ale Forventet Alc. 4,3 % Brygdato 08 Feb 2019
Volume 28,00 L Målt Alc. 4,2 % Tappedato 25 Feb 2019
Bitterhed 30,1 IBUs Farve 20,0 EBC Pris kr.200,78
Medbryggere Udstyr Braumeister 30l Effektivitet 75,00 %


Malt (samlet vægt: 5,786 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
3,300 kg Maris Otter Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 57,0 % 2,15 L
1,500 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 2 25,9 % 0,98 L
0,586 kg Caramel/Crystal Malt - Light (150,0 EBC) Grain 3 10,1 % 0,38 L
0,400 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC) Grain 4 6,9 % 0,26 L


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 39,60 L)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Saccharification Add 25,00 L of water at 72,0 C 68,0 C 90 min
Mash Out Heat to 77,0 C over 10 min 77,0 C 10 min


Sparging

Fly sparge with 14,60 L water at 75,6 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 33,81 L
Forventet pre-boil gravity: 1,041 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 90 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
17,4 g Fuggles [4,60 %] - Boil 90,0 min Hop 5 7,7 IBUs -
20,0 g Styrian Goldings [12,00 %] - Boil 15,0 min Hop 6 9,7 IBUs -
25,0 g Citra [12,00 %] - Boil 5,0 min Hop 7 5,4 IBUs -
20,0 g Amarillo [9,20 %] - Boil 5,0 min Hop 8 3,3 IBUs -
20,0 g Styrian Goldings [12,00 %] - Boil 5,0 min Hop 9 3,9 IBUs -

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 29,00 L

Whirlpool ingredienser



Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
1,0 pkg SafLager West European Lager (DCL/Fermentis #S-23) [23,66 ml] Yeast 10 - -

Sekundær gæring


Gravity

Forventet OG 1,045 SG Forventet FG 1,012 SG
Målt OG 1,048 SG Målt FG 1,016 SG


08 Feb 2019 - Første gæring (4,00 dage ved 12,2 C)
12 Feb 2019 - Anden gæring (10,00 dage ved 12,2 C)
22 Feb 2019 - Evt. Tredje gæring (3,00 dage ved 16,7 C)
25 Feb 2019 - Øllet eftergæres (Bottle with 170,31 g Table Sugar) på flaske (30,00 dage ved 15,6 C)
27 Mar 2019 - Drik og nyd!

Noter

Tappet 25. april 2019