153 Doree

Facts

Øltype Belgian Pale Ale Forventet Alc. 4,7 % Brygdato 21 May 2019
Volume 29,00 L Målt Alc. 4,5 % Tappedato 28 May 2019
Bitterhed 25,3 IBUs Farve 5,9 EBC Pris kr.276,82
Medbryggere Udstyr Braumeister 30l Effektivitet 75,00 %


Malt (samlet vægt: 5,330 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
4,184 kg Pilsner malt (3,9 EBC) Grain 1 78,5 % 2,73 L
0,461 kg Cara Pils (Weyermann) (5,0 EBC) Grain 2 8,7 % 0,30 L
0,231 kg Wheat, Torrified (3,3 EBC) Grain 3 4,3 % 0,15 L


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 39,70 L)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Mash In Add 23,00 L of water at 70,4 C 64,0 C 60 min


Sparging

Fly sparge with 16,70 L water at 75,6 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 34,82 L
Forventet pre-boil gravity: 1,038 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 90 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
0,454 kg Candi Syrup, Simplicity [Boil] (2,0 EBC) Extract 4 8,5 % 0,34 L
55,0 g Saaz [3,40 %] - Boil 60,0 min Hop 5 16,7 IBUs -
43,0 g Hallertauer [2,60 %] - Boil 30,0 min Hop 6 7,7 IBUs -
90,35 g Orange Peel, Bitter (Boil 20,0 mins) Spice 7 - -
11,00 g Coriander Seed (Boil 5,0 mins) Spice 8 - -

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 30,00 L

Whirlpool ingredienser

Steeped Hops
Amt Name Type # %/IBU Volume
15,8 g Saaz [3,40 %] - Steep/Whirlpool 10,0 min, 90,2 C Hop 9 0,9 IBUs -


Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
1,0 pkg Trappist Ale (White Labs #WLP500) [35,49 ml] Yeast 10 - -

Sekundær gæring


Gravity

Forventet OG 1,042 SG Forventet FG 1,006 SG
Målt OG 1,044 SG Målt FG 1,010 SG


21 May 2019 - Første gæring (4,00 dage ved 19,0 C)
25 May 2019 - Anden gæring (3,00 dage ved 19,0 C)
28 May 2019 - Evt. Tredje gæring (7,00 dage ved 18,3 C)
28 May 2019 - Øllet eftergæres (Bottle with 165,80 g Table Sugar) på flaske (42,00 dage ved 19,0 C)
09 Jul 2019 - Drik og nyd!

Noter

Tappet 05.06.2019