154 Hola Mole

Facts

Øltype Imperial Stout Forventet Alc. 8,0 % Brygdato 22 May 2019
Volume 28,52 L Målt Alc. 6,9 % Tappedato 05 Jun 2019
Bitterhed 65,2 IBUs Farve 78,7 EBC Pris kr.509,69
Medbryggere Udstyr Braumeister 30l Effektivitet 70,00 %


Malt (samlet vægt: 11,901 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
7,805 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 65,6 % 5,09 L
1,028 kg Carared (39,4 EBC) Grain 2 8,6 % 0,67 L
0,840 kg Brown Malt (128,1 EBC) Grain 3 7,1 % 0,55 L
0,646 kg Chocolate Malt (500,0 EBC) Grain 4 5,4 % 0,42 L
0,556 kg Caramel/Crystal Malt -120L (400,0 EBC) Grain 5 4,7 % 0,36 L
0,389 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (150,0 EBC) Grain 6 3,3 % 0,25 L
0,330 kg Caramunich III (Weyermann) (139,9 EBC) Grain 7 2,8 % 0,22 L
0,058 kg Chocolate (Dingemans) (669,8 EBC) Grain 8 0,5 % 0,04 L


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 45,00 L)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Saccharification Add 28,00 L of water at 74,1 C 67,0 C 60 min
Mash Out Heat to 78,0 C over 10 min 78,0 C 10 min


Sparging

Fly sparge with 17,00 L water at 75,6 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 33,33 L
Forventet pre-boil gravity: 1,078 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 60 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
65,0 g Amarillo [9,20 %] - Boil 60,0 min Hop 9 37,7 IBUs -
71,7 g Columbus/Tomahawk/Zeus (CTZ) [16,70 %] - Boil 10,0 min Hop 10 27,4 IBUs -
4,50 g Cinnamon Stick (Boil 5,0 mins) Spice 11 - -
10,0 g Amarillo [9,20 %] - Boil 0,0 min Hop 12 0,0 IBUs -

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 29,52 L

Whirlpool ingredienser



Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
1,0 pkg British Ale Yeast (Brewolution) (Brewolution #) Yeast 13 - -
1,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) [50,28 ml] Yeast 14 - -

Sekundær gæring

Dry Hop/Bottling Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
0,250 kg Milk Sugar (Lactose) [Bottling] (0,0 EBC) Sugar 19 2,1 % 0,18 L

Gravity

Forventet OG 1,084 SG Forventet FG 1,025 SG
Målt OG 1,074 SG Målt FG 1,022 SG


22 May 2019 - Første gæring (4,00 dage ved 19,4 C)
26 May 2019 - Anden gæring (10,00 dage ved 19,4 C)
Secondary Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
91,00 g Cacao Nibs (Secondary 7,0 days) Flavor 15 - -
5,30 g Licorice Root (Secondary 7,0 days) Flavor 16 - -
15,00 g Dried tomatoes (Secondary 7,0 days) Spice 17 - -
6,00 Items Chilis (Secondary 7,0 days) Spice 18 - -

05 Jun 2019 - Evt. Tredje gæring (7,00 dage ved 18,3 C)
05 Jun 2019 - Øllet eftergæres (Bottle with 167,76 g Corn Sugar) på flaske (30,00 dage ved 18,3 C)
05 Jul 2019 - Drik og nyd!

Noter

https://byo.com/recipe/holamole/?utm_source=Brew+Your+Own+-+Live&utm_campaign=5e450be0f2-Newsletter_53_Inactive&utm_medium=email&utm_term=0_b55e7c72d8-5e450be0f2-60039963&mc_cid=5e450be0f2&mc_eid=9fe46c0fd5

(5 gallons/19 L, all-grain)
OG = 1.080 FG = 1.016
IBU = 77 SRM = 36 ABV = 8.4%

The grain bill is a variation on Denny Conn’s proven Imperial Porter recipe. The hop schedule was chosen for a citrus and mint character, while the spices and peppers were chosen to mimic the flavor of Mexican molé sauce.

Boil for 60 minutes. Add hops and Whirfloc as indicated. After the boil, chill to 65 °F (18 °C), aerate, and pitch yeast. Ferment until completion (specific gravity unchanged for three days). Between day three and day seven of fermentation, pasteurize the peppers by baking in a toaster oven for two minutes at 150 °F (66 °C). Let the peppers cool and then add all the spices, herbs, and peppers to the fermenter. Sample for spiciness level and adjust to taste. When fermentation is complete, keg or bottle condition to 2.5 volumes of CO2.

28. maj:
Kakaobønner blev afskallet og mast i småstykker med fingrene.
Kanelstængerne blev mast i mindre stykker med fingrene.
Lakridsroden blev delt i 3-4 dele.
Chili og tomaterne kom i hele.
Det hele blev puttet i en humlepose med vægt på og sat i en gryde med vand, der netop havde kogt.
Indholdet blev afkølet og hældt i urten.
SG: 1022.
Urten virker tør og der skal laktose i.

Tappet 20. juni