156 Pækjuliær Ale

Facts

Øltype Old Ale Forventet Alc. 5,1 % Brygdato 18 Jul 2019
Volume 25,00 L Målt Alc. 5,6 % Tappedato 01 Aug 2019
Bitterhed 36,2 IBUs Farve 47,5 EBC Pris kr.253,74
Medbryggere Udstyr Braumeister 20l Effektivitet 75,00 %


Malt (samlet vægt: 6,330 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
4,754 kg Maris Otter Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 75,1 % 3,10 L
0,569 kg Caramel/Crystal Malt - 80L (157,6 EBC) Grain 2 9,0 % 0,37 L
0,312 kg Brown Malt (128,1 EBC) Grain 3 4,9 % 0,20 L
0,104 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 4 1,6 % 0,07 L
0,052 kg Caramel Rye (Weyermann) (69,0 EBC) Grain 5 0,8 % 0,03 L


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 35,57 L)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Saccharification Add 25,01 L of water at 70,8 C 66,7 C 90 min
Mash Out Heat to 75,6 C over 10 min 75,6 C 10 min


Sparging

Fly sparge with 10,56 L water at 75,6 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 29,77 L
Forventet pre-boil gravity: 1,047 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 90 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
0,500 L Pedro Ximinez [Boil] Juice 6 8,5 % 0,50 L
36,0 g Brewer's Gold [8,50 %] - Boil 90,0 min Hop 7 29,1 IBUs -
27,0 g Fuggles [4,60 %] - Boil 15,0 min Hop 8 6,0 IBUs -
27,3 g Fuggles [4,60 %] - Boil 2,0 min Hop 9 1,0 IBUs -

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 25,00 L

Whirlpool ingredienser



Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
1,0 pkg London ESB (Danstar #-) [23,66 ml] Yeast 10 - -

Sekundær gæring


Gravity

Forventet OG 1,053 SG Forventet FG 1,014 SG
Målt OG 1,056 SG Målt FG 1,014 SG


18 Jul 2019 - Første gæring (14,00 dage ved 19,4 C)
01 Aug 2019 - Anden gæring (0,00 dage ved 0,0 C)
01 Aug 2019 - Evt. Tredje gæring (0,00 dage ved 0,0 C)
01 Aug 2019 - Øllet eftergæres (Bottle with 174,54 g Black Treacle) på flaske (60,00 dage ved 18,3 C)
30 Sep 2019 - Drik og nyd!

Noter

Spargevand 10 liter.
Tappet 7. august 2019
På 3 x 5 liters poser: 10 gram skukker pr. pose = 1,3 vol.
10 liter på flasker: 6 gram pr. liter =