Tilbage |
2. coronanedlukning
1. regnskab (dækker 2019-2020)
Håndbryggere gør deres indtog
Hverdagen i bryggeriet
Lokal musik får lavet øl på pubben
Årets spændende arrangementer
Øltræf og Øllets Dag 2021
Uden hjælp fra frivillige går det ikke
Pandemien lukker danmark ned for 2. gang. Nedlukningen bliver lang og først i marts måned begynder regeringen at lempe på restriktionerne. En brewpub er noget af det sidste, der bliver lukket op og sidst i marts fremlægger regeringen en plan, der viser, at vi kan åbne for servering den 6. maj.
I nedlukningsperioden brygger vi ufortrødent alt det øl, vi har kapacitet til. I januar og februar får vi næsten ryddet op på hylderne med flaskeøl. Vores overlevelsespakker er en succes. Vi tjener ikke noget på salget - men vi får ryddet op.
I nedlukningsperioden holder vi åben for salg af flaskeøl og fadøl to go hver fredag. På trods af, at vejret ikke altid er lige godt, er der flere af vores trofaste gæster, der kommer forbi, for at købe en fadøl. En fantastisk opbakning.
Vi har også tid til at få lavet en del mindre og større projekter i pubben, godt hjulpet på vej af Lars Egebjerg, der yder en kæmpe indsats for os. Med hans hjælp, får vi bl.a. lavet følgende:
I løbet af marts og april måned ser det ud til, at Danmark undgår en 3. Coronabølge og regeringen beslutter, at fremskynde åbningen af Danmark.
Onsdag den 21. april kan vi derfor lukke op igen, dog med en række restriktioner.
Bl.a. har regeringen besluttet, at gæsterne skal booke bord mindst 30 minutter i forvejen.
Det er der ikke mange restauranter, barer o.l., der har forståelse for, idet det forhindrer de impulsive gæster i, at komme ind.
Heldigvis forsvinder reglen hurtig igen (6. maj) og gæsterne begynder så stille at vende tilbage.
Brewpubbens første regnskab er imødeset med spænding. Regnskabet ender med et lille overskud og det er vi slemt stolte af. Coronaen har jo været en betingelse i en meget stor del af pubbens åbningstid.
I 1. kvartal 2021 begynder lokale håndbryggere for alvor at gøre deres indtog i Fredericia Brewpub. Standarden i det lokalbryggede håndbryg er meget høj og vi vil derfor gerne give Fredericia muligheden, for at smage deres gode produkter.
I forbindelse med Fredericias fejring af udfaldet fra Fredericia 6. juli 1849, har vi genoplivet Frederikodde Håndbrygs 6. juli øl. Vi inviterede håndbryggere til at komme med deres bud på en 6. juli øl og et dommerpanel udvalgte Rasmus Jochumsens 6. Juli Festøl.
I det tidlige forår vælger Dorthe Brejndahl, der ejer 50% af Fredericia Brewpub, at trække sig ud af selskabet.
Dette skyldes alene personlige årsager og bruddet sker i fuld fred og fordragelighed.
Dorthe vælger i stedet at satse på Fredericia Kafferisteri.
Alex overtager hele ejerskabet og driver Fredericia Brewpub videre sammen med Marie.
Lokalformanden for Danske Ølentusiaster, Kirsten Samsøe, dør alt for ung den 3. oktober. Kirsten var et livsstykke. Altid glad og i godt humør.
Jeg har selv haft æren af, at være i bestyrelsen, mens hun var formand. Jeg beundrede hendes evne, til at få tingene til at fungere i bestyrelsen.
Kirsten kæmpede en hård kamp mod kræften. Hun troede til det sidste på, at hun ville overleve. Få dage før hun døde, besøgte hun pubben og ingen havde anelse om, at det skulle blive sidste gang.
Hun vil blive hårdt savnet af alle, der kendte hende.
Fredericia Brewpub har efterhånden en tradition med at lave øl til lokale bands. Det er en fornøjelse at have besøg af musikerne, der lægger meget sjæl i deres interesse. I forbindelse med den lokale bluesforening Double Trouble fejrer 15 års fødselsdag, brygger vi også en øl til dem. Det skal selvfølgelig være en dubbel!
Fredericias lokale bluesklub "Double Trouble" holder 15 års jubilæum og i den anledning har vi brygget en øl - selvfølgelig en dubbel!
Jubilæet starter med en ølsmagning, hvor "Double Trouble Dubbel" selvfølgelig indgår.
Efter ølsmagningen spiller årets danske bluesnavn (2017), Jake Green. Og han gør det supergodt.
En gruppe af vores kunder har spurgt, om de må arrangere en koncert med John Mogensen musik på pubben. Vi skal ikke gøre noget.
De sørger for at sælge billetter, mad til gæsterne og musik. Vi skal blot sørge for, at der er øl på hanerne.
Det er jo et tilbud, der er svært at sige nej til...
De lokale Ølentusiaster har også fået gang i deres arrangementer efter diverse "forstyrrelser" med Coronaen. Det har altid være mit ønske, at kunne tilbyde dem et lokale til deres arrangementer. Det tager de heldigvis imod og i løbet af 2021 afholdes en række arrangementer i pubben.
Lige siden pubben åbnede, har vi forsøgt at arrangere en aften med gæster fra vores favoritbryggeri Het Anker i Belgien.
Første gang blev vi lukket ned ganske få dage før arrangementet i marts måned 2020. Siden har arrangementet været planlagt flere gange uden held.
I december måned 2021 skal det imidlertid være. 2 mand fra Belgien og et hold fra den danske importør Klosterbryggeriet - og fuldt hus på pubben.
En lækker menu fra Nordic Food og en entusiastisk export manager (Paul Barbier) fra Het Anker fortæller historier, der handler om meget andet en selve øllet og bryggeriet.
Selv om coronaen stadig florerer, har vi afviklet både Øltræf og Øllets Dag i 2021.
Øltræffet arrangeres i samarbejde med Street Food og Mair's. Der inviteres en række bryggerier og Øltræffet er dermed en nedskaleret version af Øllets Dag.
Øllets Dag arrangeres af Danske Ølentusiaster og i Fredericia har arrangementet traditionelt været afholdt på Ryes Plads.
Efterhånden som arrangementet er blevet større, er pladsen på Ryes Plads blevet trang. Da Gothersgade Syd er blevet til gågade, var det oplagt at flytte Øllets Dag derned.
Det blev en stor succes. En hyggelig gade med boder i begge sider af gaden.
Vi er fantastisk glade for den store opbakning, som vi har fra faste kunder, gode venner af huset, familie og nye kunder, der besøger os for første gang.
Vi bliver næsten daglig bekræftet i, at Fredericia Brewpub er et hyggeligt sted.
Men stedet ville slet ikke kunne eksistere uden den store hjælp fra frivillige hjælpere, der bakker op om stedet.
Der er næsten et fast "hjælperkorps", der møder op ved de månedlige vedligeholdelsesdage. Og der er et fast hold af frivillige, der hjælper til i pubben, når der er behov for det.
Vores vagtplaner bliver hurtigt fyldt op, og det er en fornøjelse at have hjælp i baren.
Det er uvurderligt med hjælpen fra de frivillige. I må gerne klappe jer selv på skulderen. Uden jer ville Fredericia Brewpub slet ikke kunne eksistere.
Tilbage |