Forrige dag | Oversigt | Næste dag |
I dag stod Jørn op samtidig med mig kort før kl. 7. I dag skulle vi besøge Annandale Distillery, hvor vi havde en aftale kl. 12, så der var god tid til at spise morgenmad.
Vejret klarede lidt op, men der blæste stadig en kold vind. Heldigvis tog solen stille og roligt over, så det kunne blive en varm dag. Vi spiste vores indkøbte morgenmad. Mine boller så noget brændte ud ovenpå og den ost, som jeg havde købt til, var så godt som uden smag.
Men efter et par kopper kaffe og en del snakken, drak vi en formiddagsøl, før vi ved 10:30 tiden ryddede op og gik ud mod distilleriet. Jan havde opsnuset, at der var en cafe derude. Måske kunne vi underholde os dér, mens vi ventede på vores aftale.
Annandale Distillery virkede ikke særlig stor ved første øjekast. Bygningerne er placeret i landlige omgivelser uden for byen. Distilleriet blev overtaget af et par initiativrige folk i 2007 – efter distilleriet havde været lukket i 90 år. Vi så et billede fra 2007, hvor alt var fuldstændigt tilgroet og grønt. Der har været meget at tage fat på. I dag er bygningerne rensede for planter og der er brugt mange penge, på at renovere med nyt tag, flotte døre, borde, butikshylder og sågar gelændere af smukt træarbejde.
Vi meldte os i receptionen og selv om der var 3 kvarter til det aftalte mødetidspunkt, dukkede Ben hurtigt op. Ben var en ung, dygtig og passioneret fyr, der hurtigt fangede, at vi ikke ønskede en stor rundtur med fyldig forklaring på, hvordan whiskyen produceres. Vi ville gerne blot se stedet og besøge/smage de 5 whiskyfade, som Jørn havde investeret i.
Ben forklarede, at produktionen blev genoptaget i 2014, så Jørn havde købt nogle af de første casks, der blev produceret på stedet. Vi så den hal, hvor whiskyen produceres. Kapaciteten er ca. 12.000 liter urt, der ender med at blive til ca. 1.400 liter spirit.
Ben svarede fint på alle Jørns og Jans spørgsmål. Herefter blev vi vist over i the Warehouse, hvor tønderne lå stablet i 3 lag. Ude i siderne stod en del tønder – det meste fra 2022. Ben var tydeligvis irriteret over, at der var lidt rodet med tønderne placeret lidt på må og få. Han forklarede det med, at lageret var ved at være fyldt helt op. Annandale var i gang med at bygge et nyt større warehouse, der også skulle indeholde en tappekolonne.
Vi gik rundt i the warehouse og Ben udpegede Jørns 5 casks, der var placeret mere eller mindre tilgængelige. En enkelt af tønderne, en PX sherrytønde, lå løs på gulvet. Jeg spekulerede på, om det var tegn på, at det var en unik størrelse fra dengang den blev fyldt, så den ikke passede ind med de andre fra samme tid? Jan vrikkede lidt med den store tønde og mente, at den kun var halvfyldt. Det ville Jørn slet ikke høre tale om.
Inden vi forlod the warehouse, smagte vi distilleriets fresh spirit. En ganske behagelig oplevelse. Vi fik også lov at smage deres 2 standard aftapninger ”Man of Words” uden røg og ”Man of Swords” med en behagelig, ikke for dominerende røg. Herefter ledte Ben os over i butikken, hvor vi smagte en PX sherrylagret whisky. Den smagte rigtig god. Ben ville åbenlyst gerne sælge os flere casks, men vi var ikke til at overtale. Det er blevet meget dyrt at investere og vores alder in mente, så var vi gamle, når whiskyen var klar om 10 år.
Vi tog afsked med Ben, der forærede os 6 whiskyglas. Dem overdrog vi til Jørn, der kvitterede med at hente 3 Old Jock øl. En mørk skotsk ale på 6,7%. Det var lige, hvad vi kunne bruge på gårdspladsen foran distilleriet.
Efter 2-3 af dem, var Jan klar til at få en middagslur i teltet. Vi gik tilbage til campingpladsen og afleverede Jan dér, mens vi andre fortsatte ned til en pub, der lå ved floden i Annan. Her nød Jørn og jeg et par pints i den lidt kedelige beergarden bag pubben.
Efter en times tid, ringede vi til Jan, der stadig sov godt. Han dukkede ikke op på pubben, så vi gik på jagt efter noget aftensmad. På La Fotuna, en god italiensk restaurant, bestilte vi en 2-retters menu. Jeg fik bruchetta (lidt kedelige) og en god pizza. Jan var dukket op og vi nød vist alle en god afveksling fra de mange pubmenuer, vi havde spist os igennem.
På vejen tilbage til campingpladsen, provianterede vi atter i Spar. På campingpladsens bænk fik vi en fyraftensøl. En tysk motorcyklist dukkede op. Han satte sig med 4 kedelige dåseøl, som han åbenbart havde planer om at konsumere alene. Snakken gik. Så var der igen nogen, at fortælle historier til. Dem havde jeg hørt mange gange før, så jeg trak mig tilbage og kravlede i posen. De andre fulgte vist ret hurtigt efter.
Forrige dag | Oversigt | Næste dag |