Sichuanfrikadeller med chili og ingefær (kinesisk)

(4 personer)

Ingredienser:

400 gram hakket svinekød (ca. 10 % fedt)
1   rød peberfrugt
1   frisk chili
4 tsk frisk ingefær
4 fed hvidløg
2 tsk vineddike
2 tsk soya
2 tsk sukker (gerne rørsukker)
1/2 tsk salt
1/2 tsk peber
1/2 spsk olie
evt. 8 træspid
       
Sauce 4   gulerødder
  3 dl bouillon
  2 spsk soya
  2 tsk sukker (gerne rørsukker)
  2 tsk majsstivelse
  4-6   forårsløg
      salt
      peber
  1   frisk chili (til pynt)
       
Tilbehør: 250 gr glasnudler

Fremgangsmåde:

  1. Hak peberfrugten meget fint - som hakket persille.
  2. Rør kødet sammen med peberfrugt, finthakket chili og ingefær samt knust hvidløg.
  3. Tilsæt vineddike, soya, sukker, salt og peber.
  4. Form farsen til 16 små aflange eller runde frikadeller.
  5. Varm olien på en pande ved god varme.
  6. Læg frikadellerne på panden og brun dem ca. 1 minut på hver side.
  7. Skru ned til middel varme og steg dem ca. 3 minutter på hver side.
  8. Sæt evt. frikadellerne på træspid ved servering.
    Saucen:
  9. Skær gulerødder igennem på langs og derefter i tynde skrå skiver og kog dem næsten møre i bouillonen.
  10. Tilsæt soya og sukker.
  11. Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand. Hæld jævningen i saucen og lad den koge godt igennem.
  12. Tilsæt groftsnittede forårsløg og smag saucen til med salt og peber.
  13. Skær en chili i tynde ringe og brug dem som pynt

fra en af Bjarne Soelbergs kogebøger (maden lavet den 26.09.2002)