Sichuanfrikadeller med chili og ingefær (kinesisk)
(4 personer)
Ingredienser:
|
400 |
gram |
hakket svinekød (ca. 10 % fedt) |
|
1 |
|
rød peberfrugt |
|
1 |
|
frisk chili |
|
4 |
tsk |
frisk ingefær |
|
4 |
fed |
hvidløg |
|
2 |
tsk |
vineddike |
|
2 |
tsk |
soya |
|
2 |
tsk |
sukker (gerne rørsukker) |
|
1/2 |
tsk |
salt |
|
1/2 |
tsk |
peber |
|
1/2 |
spsk |
olie |
|
evt. 8 |
|
træspid |
|
|
|
|
|
|
|
|
Sauce |
4 |
|
gulerødder |
|
3 |
dl |
bouillon |
|
2 |
spsk |
soya |
|
2 |
tsk |
sukker (gerne rørsukker) |
|
2 |
tsk |
majsstivelse |
|
4-6 |
|
forårsløg |
|
|
|
salt |
|
|
|
peber |
|
1 |
|
frisk chili (til pynt) |
|
|
|
|
Tilbehør: |
250 |
gr |
glasnudler |
Fremgangsmåde:
- Hak peberfrugten meget fint - som hakket persille.
- Rør kødet sammen med peberfrugt, finthakket chili og
ingefær samt knust hvidløg.
- Tilsæt vineddike, soya, sukker, salt og peber.
- Form farsen til 16 små aflange eller runde
frikadeller.
- Varm olien på en pande ved god varme.
- Læg frikadellerne på panden og brun dem ca. 1 minut
på hver side.
- Skru ned til middel varme og steg dem ca. 3 minutter
på hver side.
- Sæt evt. frikadellerne på træspid ved servering.
Saucen:
- Skær gulerødder igennem på langs og derefter i tynde
skrå skiver og kog dem næsten møre i bouillonen.
- Tilsæt soya og sukker.
- Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand. Hæld
jævningen i saucen og lad den koge godt igennem.
- Tilsæt groftsnittede forårsløg og smag saucen til med
salt og peber.
- Skær en chili i tynde ringe og brug dem som pynt
fra en af Bjarne Soelbergs kogebøger
(maden lavet den 26.09.2002)