Khao Soi Gai (Chiang Mai karry nudler)

Pers.

Lav retten med pasta på den lette måde eller fra bunden (se nederst)

Ingredienser:

    Karrypasta (den lette):
     
spsk. rød karrypasta
fed hvidløg (presset)
spsk. gurkemeje
spsk. ingefær (revet)
spsk. rejepasta
     
    Øvrige ingredienser:
     
dl. olie
gr. ægnudler
dåse kokosmælk
dl. hønseboullion
spsk. palmesukker
gr. kylling
spsk. fiskesauce
     
    Tilbehør:
     
stk. lime (skåret i både)
    Sambal oelek / chilipasta
    Sukker
    Ananas (skåret i bidder)
stk. skalotteløg (skåret i både)
    Basilikum eller koriander
    Syltet ingefær
     
    Karrypasta (hvis den skal laves fra bunden):
     
stk. thailandske chili
stk. skalotteløg (små)
fed hvidløg
stilk citrongræs
stk. limeblade
tsk. frisk gurkemeje
skiver ingefær
bundt koriander (kun rod og stilkene)
tsk. korianderfrø
stk. kardemommefrø (husk at fjerne skallen)
stk. lime (kun skallen)
spsk. olie
knsp. salt
spsk. rejepasta

Khao Soi Gai (Chiang Mai karry nudler)

Tilberedning (den lette karrypasta):

  1. Kom karrypastaen i en blender.
    Tilsæt pressede hvidløg, gurkemeje, saften fra det ingefær og rejepastaen.
    Blend, til karrypastaen har en ensartig konsistens og farve.

Tilberedning:

  1. Varm olie i en stor wok.
    Steg halvdelen af nudlerne ved høj varme, til nudlerne er gyldne og sprøde.
    Læg nudlerne på et stykke køkkenrulle og krydr med salt.
  2. Fjern olien fra wokken bortset fra lidt til videre stegning.
    Tilsæt det cremede fedt fra kokosmælken.
    Opvarm wokken til høj varme og kog under konstant omrøring, til kokosmælken skiller og begynder at ryge (ca. 2 minutter).
    Tilsæt karrypastaen og kog under omrøring, indtil det dufter (ca. 45 sekuner)
  3. Rør kokosmælken i, efterfulgt af hønseboullion og palmesukker.
    Tilføj kylling og bring det i kog.
    Kog til kyllingen er mør og bouillon er meget smagfuld (ca. 30 minutter).
    Rør i retten engang imellem.
    Smag til med fiskesauce.
  4. Bring en gryde med saltet vand i kog. Kog de resterende (ubehandlede) nudler al dente (ca. 1 minut).
    Hæld vandet fra nudlerne og del nudlerne i forvarmede skåle eller dybe tallerkner.
    Top nudler med stykker af kylling.
    Fordel bouillon ligeligt.
    Top med stegte nudler og server straks med tilbehøret ved siden af.

Tilberedning (karrypasta lavet fra bunden):

  1. Skalotteløg pilles og skæres i kvarte stykker
  2. Citrongræs hakkes i grove stykker
  3. Ingefær skrælles og skæres i tynde skiver
  4. Koriander rod og stilke vaskes og skæres i grove stykker
  5. I en wok varmes lidt olie ved middel varme
  6. Alle ingredienser (A) varmes i wokken i ca. 10 minutter
  7. A køles ned
  8. Salt og A hældes i en morter og stødes til en ensartet masse
  9. (det tager ca. 10 minutter)
  10. Rejepasta tilsættes

Alex (inspireret af opskrift fra nettet)