* Wan-tan suppe

(4 - 6 personer)

Ingredienser:

  50 stk wan-tan plader
       
A: 200 gram flæskefars
  1 spsk finthakket porre
  1/2 tsk ingefærsaft
  1/3 tsk salt (eller mindre)
  1 1/2 tsk soya
  1 1/2 spsk sesamolie
  50 gram grønt, finthakket
       
B: 1 1/2 liter suppe
  1 spsk sesamolie
  1/2 tsk salt
  1 1/2 spsk soya
       
TILBEHØR: 40 gram zarsai i strimler
  10 cm porre i strimler
  1/2 stk tang i strimler
  1   æg til pandekage i strimler.

 

Fremgangsmåde:

  1. Punkt A blandes. Dog tilsættes 50 gram grønt til
    allersidst.
  2. Placer wan-tan pladerne uden at de rører ved hinanden.
    Kom 1/2 - 1 tsk fars på hver plade.
    Luk pladen sammen, så der fremkommer en trekant.
  3. Kog suppen op. Smag til med B.
    Kog en grydefuld vand.
    Kom wan-tan-trekanterne i uden at de klumper sammen.
    Vandets temperatur må ikke overstige 95 grader.
    Hæld derfor jævnligt lidt koldt vand i gryden.
    Når alle wan-tan'erne flyder ovenpå, udportioneres de i
    skåle eller dybe tallerkner.
    Suppen hældes over.
    Spises sammen med tilbehøret og ris.

fra Sasaki