Fotoalbum

Klik på billederne for at se mere fra den enkelte begivenhed

22.01.2000 Torben og Bjarne i Skagen

Bjarne og Torben besøgte Alex's forældre alene i januar. Bjarne ville gerne en tur på Grenen ved vintertide - og det kom han!

14.02.2000 Danmarks bedste mor

Alex's søster indstillede sin mor til titlen som Danmarks bedste mor. Her er artiklen fra Familie Journalen

27.02.2000 Vibe snakker i telefon

24.03.2000 Hos Sasaki

I marts besøgte vi vores lærer i orientalsk madlavning, Sasaki. Han lignede sig selv!

26.03.2000 Fisketur med Frem

Bankdata inviterede på fisketur og Maries brødre og deres svigerfra slog til!

01.04.2000 Vibe med Patrick

07.04.2000 Paris

I april drog vi på weekend voksentur til Paris sammen med Gitte og Hans

14.05.2000 På skinnecykel med Ella og Knud

På Fyn kan man køre med skinnecykel. Det er en udsøgt fornøjelse - især når vejret er med os!

25.05.2000 Alex 40 års fødselsdag

Fødselsdagen blev fejret i Erritsø Forsamlingshus med helstegt pattegris og godt fadøl

03.06.2000 Besøg hos MIK på Fyn

07.06.2000 Bankdata afdelingsseminar eBS

16.06.2000 Ugletur til Fur

23.06.2000 Sct. Hans på Rønnebækgårdsvej

Det gik som det plejer! Regnen siler ned...

24.06.2000 Vibe og Maria

Vibe har besøg af veninden Maria, der desværre er flyttet til Års

15.07.2000 Sommerferie med Bente og Jens Peter i Nordjylland

13.08.2000 Koncert på Skamlingsbanken

01.10.2000 Vibes klassebillede

05.10.2000 Lasses fødselsdag

16.10.2000 Verdensudstilling Hannover

I efterårsferien er det efterhånden en tradition, at Ella og Knud har børnene med på bedsteforældrelejr. I år var Vibe dog taget med Anni og Jens til Rhodos. Så Marie og jeg benyttede lejligheden og brugte en uge på Verdensudstillingen i Hannover.

På verdensudstillingen serverer mange lande deres nationale retter og i den Ungarske pavillion vi lejlighed til at smage "ægte" gullash.

På verdensudstillingen faldt Marie for en meget flot håndskåret seng på Uzbekistans stand. Hun har dyre vaner hende Marie, men da hun har talt om dét ønske i mange år, måtte vi hellere slå til!

22.10.2000 Udskæring på den nye seng

Her er et nærbillede af en del af sengen. Der er tale om et gedigent håndværk og vi vurderer, at der ligger mange timers arbejde i sådan en seng! Vi er så glade for den, at den er blevet placeret i stuen som rigtig hyggested foran fjernsynet!

01.12.2000 Vibe og Lasses skolebilleder

22.12.2000 Jul i Norge

Julen blev tilbragt i Norge sammen med Gitte og Hans. Det var bare dejligt fredeligt!

31. december 2000

2000 har været et godt år i vores familie, selv om vi nok må erkende, at det har været et år med meget arbejde, mange aktiviteter om aftenen og i weekender - og lidt afslapning!

Marie har nok at se til på sit arbejde. Selv om hun officielt er på nedsat tid, har hun stort set normal arbejdstid hver dag. Hun er meget engageret i arbejdet - og virker meget glad for det! Hendes fritid er godt besat med skolebestyrelsesarbejde og kredsarbejde i hendes fagforening Økonomaforeningen. Ja, det er lidt af et paradoks, at hun nu er blevet fagforeningsdamen - hvor Alex tidligere har været meget aktiv på den front.

Alex har nok at se til på Bankdata. Den afdeling, som han er leder for, er i årets løb vokset til ca. 30 personer. Afdelingen hedder e-Banking services og beskæftiger sig med alt, hvad der lugter af selvbetjeningsprodukter. Det er jo et hot emne, og det kan vi sagtens mærke. Til tider er det svært at komme til bunds i opgaverne og så kan jeg godt mærke, hvad stress er for noget. Jeg tror dog på, at blot man er bevidst om det - og det ikke er sådan hele tiden - så er det til at leve med!

Ungerne trives godt i både skole og fritidsordning. Der er aldrig knas med at få dem op om morgenen og i skole. Ja, de står faktisk gerne op kl. 6 - blot for at tigge mor om at hun vil tage bilen, så de kan få et lift! Vibe har det allerbedst, hvis hun har en af sine veninder omkring sig. Der går sjældent en weekend, uden der ringer 2-3 stykker, der vil lege med hende - det er jo et godt tegn! Lasse derimod har vist nok af for meget hurlumhej i dagligdagen. Når han kommer hjem fra skole, kan han snildt sidde og lege med sig selv i et par timer. Og så er han helt opslugt af sine legesager - han er i en helt anden verden! Fritidssyslerne for ungerne består i efteråret af svømning og gymnastik - det er de også begge meget glade for. Hvis I lover ikke at sige det til dem, så har vi faktisk nogle nemme unger!

14. december 2000

Ups! Det er næsten 4 måneder siden vi sidst har opdateret vores hjemmeside. Fyfy! Det er alt for lang tid! Nå, men nu er det gjort!

Vores jul bliver lidt utraditionel i år! Vi tager nemlig til Norge sammen med Maries gamle veninde - ja, ikke fordi Gitte er gammel. Det jeg mente var... nå never mind! Vi tager afsted sammen med Gitte og Hans fra Kolding. Vi har lejet en hytte i det sydlige Norge. Måske får de sne, så vi kan få en tur på ski. Ellers kan vi nok finde ud af at nyde tilværelsen en uges tid uden ski på!

Rigtig glædelig jul til Jer Alle! Gør os en tjeneste og klik på vores logo i venstre hjørne og send os en kort hilsen! Så kan vi se, hvem der "besøger" os!

Oktober 2001

I efterårsferien skulle Vibe med Alex's forældre til Rhodos og Lasse skulle på den efterhånden traditionelle efterårsferie med fætre og kusiner, mormor og morfar. Så var Marie og jeg alene - og vi benyttede lejligheden til at tøffe ned til Verdensudstillingen i Hannover.

Det var lige så spændende men en anelse mere køligt end i Sevilla, hvor vi så udstillingen i 1992.

16. august 2000

Så gik den sommer! Vejret har ikke været særlig godt men det har vi vænnet os til. Vores sommerferie er gået med en tur til den nordjyske del af familien. Vi havde egentlig aftalt med Maries bror Jens Peter og hans familie, at vi skulle besøge Alex's forældre i Frederikshavn, men de "flygtede" ud af landet, idet de havde fået en afbudsrejse til Portugal. Istedet overfaldt vi søster Karin i Års og bror Brian i Frederikshavn. Undervejs blev det til en frokost på bjerget i Ertebølle og på stranden i Løkken i strålende vejr! En dag var dedikeret til kano-sejlads på Uggerby Å sammen med Brian og Jette. Det var alletiders dag for alle - også vores børn. Lasse viste sig at være en ganske god roer!

23. juni 2000

Det er efterhånden en tradition, at vi arrangerer Sct. Hans fest for hele vejen. Det foregår på den måde, at vi sender en uformel invitation rundt til alle og hvis man har lyst, så møder man bare op. Marie sørger for snobrødsdej og vi starter et par griller op, så folk kan få grillet (branket) deres medbragte mad. Det plejer at være en hyggelig aften med naboer og genboer, som man måske ikke lige får talt med hver dag. I år kiggede vi meget op mod himlen. Der hang tunge skyer overalt og helt frem til kl. 17:45 var der ikke noget tegn på Sct. Hans fest. Men netop som de første indfandt sig, lysnede det så meget at vi kunne "banke en fest op". Hurtigt blev bålet andrettet, grillene tændt og borde og stole fundet frem. Så blev der hygget hos både børn og voksne. Bålet futtede lystigt og der blev bagt masser af snobrød. Ud på aftenen trak skyerne desværre sammen igen og halvdelen af selskabet fandt paraplyer frem og blev siddende ude på pladsen. Den anden halvdel fortrak til vores carport, hvor vi fandt lidt whisky frem, til at holde varmen på!

17-18. juni 2000

Den årlige tur med Uglerne gik denne gang til øen Fur i Limfjorden. Vejret var med os og det blev en yderst afslappende oplevelse i utrolig dejlige omgivelser. Eneste minus ved turen var, at der var frafald fra bl.a. Margit og Frede, idet Margit var syg.

25.-26. maj 2000

Den 25. maj var der så fødselsdag. Alex fyldte 40 og selv om Marie havde taget fri i dagens anledning, måtte Alex en tur til møde i København! Betingelsen var dog, at NCR ville fejre fødselsdagen og det gjorde de! Flot morgenbord med masser af flag, kæmpe lagkage dekoreret som en rygsæk - og en meget flot gave i form af en rigtig rejserygsæk. Frokosten blev indtaget i Tivoli, så det var svært at være benovet!

Efter frokosten gik det med toget tilbage til Fredericia, for middagen skulle indtages på Munkekælderen i Kolding sammen med Alex's forældre. Selv om der er kommet nye ejere til, så var bøfferne lige så gode som de plejer dér!

Den 26. skulle festen stå! Åbent hus i Erritsø Forsamlingshus for næsten 100 mennesker! Maries kollegas mand var blevet overtalt til at lave helstegt pattegris og han startede hen på formiddagen med stegningen. Fra den engelske pub havde vi fået 2 slags fadøl, så det kunne blive lidt ud over det sædvanlige på dén konto. Maries veninde Gitte fra Kolding sørgede for borddekorationen - efter en ide fra Paris.  Kl. 14:30 strømmede det ind med gæster og under parolen: høflig selvbetjening - kunne de smage lagkagen fra NCR, Maries hjemmebagte småkager, kaffe, rød- og hvidvin og øl samt hot dogs, som børnene havde stor fornøjelse af at servere fra en pølsevogn, der var kreeret af fødselaren selv. Musikken var også selvbetjening i form af en PC-jukebox. Ved 7-tiden var den utrolig lækre gris på bordet sammen med et lækkert salatbord og masser af boller. Så gik det ellers slag i slag. I løbet af aftenen lød der rygter om, at vi var ved at løbe tør for fadøl og ganske rigtig: Ved 1-tiden løb vi tør, efter ihærdig indsats fra gæsterne.. Deres  anstrengelser betød dog, at de var mætte af øl. Ihvertfald skete der ikke særlig indhug i de 2 kasser øl, der blev hentet til forstærkning! Det blev en rigtig dejlig aften for fødselaren - helt som vi begge havde drømt om.

14. maj 2000

Den 14. maj havde vi en dejlig dag sammen med Maries forældre. Vi tog en hurtig beslutning om at tage ud og køre på skinnecykler fra Tommerup Station på Fyn. Vejret var helt i top, så vi besluttede os for at drage afsted tidlig fra morgenstunden. Vi havde nemlig hørt, at det gælder om at komme først ud på skinnerne. Det er nemlig sådan at de, der kører ud skal vige for dem, der er på vej hjem. Så hvis vi var først ude, så ville vi jo også blive først hjemad - smart ikke?

Til turen havde vi medbragt vores frokost. På skinnecyklerne er der fin plads til køletasker o.l. og undervejs på turen er der fin mulighed for at slappe af på meget velindrettede rastepladser.

18. april 2000

Vores hjemmeside har som bekendt holdt flyttedag og det skulle gerne være til en mere permanent adresse. Samtidig har vi redesignet siden en smule, så vi udnytter nogle af de nye fordele på nettet. En anden ting, vi gerne vil indføre er at vores billeder bliver lidt mindre. Til gengæld kan du ved et tryk på billedet fremkalde en forstørrelse!

Påsken står for døren og dermed forhåbentlig også foråret! I de sidste par måneder har vi oplevet en del i familien.

Lasse stoppede i børnehaven og er nu startet på Bakkeskolen, hvor Vibe også går. Lasse er startet i glidende overgang - dvs. han indtil sommerferien går i Skolefritidsordningen. Efter sommerferien skal han så i børnehaveklasse.

Alex legede kok for naboens kone i marts måned. Hun fyldte rundt og ville gerne have orientalsk mad. Det var en spændende udfordring at lave 8 retter mad til ca. 50 personer.  Forberedelserne var i orden og i løbet af ca. 4 timer var alt maden serveret som ta' selv bord. Men py ha! det var en streng omgang! Som tak for hjælpen blev vi inviteret ind på den kinesiske restaurant i Fredericia. Den første aftale måtte vi dog bryde med kort varsel, fordi vi havde fået et bedre tilbud!

Vi fik nemlig pludselig en invitation til at besøge Sasaki og hans familie. Sasaki er den japanske lærer, der i sin tid underviste i orientalsk madlavning i Fredericia og Erritsø. 

Vores naboer Ulla og Hans havde heldigvis stor forståelse for vores dispositioner. Det var en fornøjelse at gense Sasaki (det er 5 - 6 år siden). Som sædvanlig diskede han op med en række retter fra hans hjemland. Vi blev bl.a. præsenteret for sushi.

Sidst i marts måned havde Bankdatas personaleforening arrangeret en fisketur på Lillebælt med sejlskibet Frem. Alex havde fået lov til at invitere Maries søskendes påhæng med sammen med fædre og svigerfædre. Vejret var rigtig fiskevejr: gråt og lidt regn. Men det gjorde ikke så meget, for der var masser af fisk. Det var mest torsk, der bed på men der røg da også et par fladfisk indenbords.

Den 7. og 8. april sendte vi ungerne ned til Ella og Knud og så drog vi ellers til Paris sammen med vores venner Gitte og Hans.  Paris kan nås med bus på 14 - 15 timer fra Fredericia. Det lyder af meget men er egentlig passende, hvis der er en overnatning i bussen inkluderet i turen. 

Vejret var fortrinligt og vi fik rigtigt foråret at føle i de 2 dage, vi var i Paris. Der kommer selvfølgelig en udførlig billedreportage fra turen så snart vi har fået den lavet!

15. februar 2000

Ja klokken er over 5 om morgenen. Jeg har knoklet hele natten for at lave en fin Internet udgave af en artikel fra Familie Journalen. Hvorfor gør jeg det? JO, det er nemlig min familie der er portrætteret i ugens Familie Journal. Søster har skrevet et pænt brev om min mor - ja hun må have gravet dybt for at finde så mange rosende ting, at Familie Journalen overvejer at kåre hende til Danmarks bedste mor. Ja, det er vi da 3, der mener.  Hvis du gerne vil se resultatet af mine anstrengelser, så klik på forsiden.

Det ser pænt ud med tilmeldingen til min fødselsdag. Det er jo dejligt! Så må vi se, om vi kan leve op til traditionen om at banke en god fest op. Nårh jo, gæsterne bærer jo en stor del af den ære, så ingen problem!

Der er kommet et par gaver mere på listen. Marie er begyndt at tænke i de baner!!!

Vi har vinterferie i denne uge. Derfor kan jeg tillade mig at sidde oppe hele natten...

5. januar 2000

Ja, så har vi passeret det magiske årtusindskifte. Men inden vi nåede så langt måtte vi igennem en storm af format i Danmark. Sydjylland var hårdest ramt i starten af december og for vores vedkommende slap vi meget billigt. Der væltede et stort træ i haven. Det ligger nu klar til at holde os varmt i næste sæson...

Et par dage efter stormen gik vi tur i den lokale Hannerupskov. Det var chokerende at se, så mange af skovens træer - især gran - der var knækket som tændstikker.

Ud over denne grusomme storm har vi været forskånet for sne og frost. Det blev næsten kun enkelt dag med flot snevejr og en mærkelig himmel i en farve, som var meget flot (det er altså ikke billedet, der er fejlfarvet!)

Alex har fået nogle dage og aftener i vinteren til at gå med at få lavet en opslagstavle af vinpropper. Der var over 3000 propper, der skulle halveres og limes op på en spånplade. Jeg synes selv at resultatet er flot og kunne slet ikke forstå, at Marie straks fløj ud og købte en stor plakat til tavlen!!!

Årtusindskiftet  har jo været ventet med meget stor spænding, bl.a. indenfor IT-branchen.På Bankdata er det gået rigtig flot - ganske som over resten af kloden - der har været et par mindre kiksere, hvilket har været ventet.

Men så var der jo en nytårsaften. Det skulle fejres med manér, at vi skulle være vidne til noget så sjældent som et årtusindskifte. I vores tilfælde blev det til en fest med Alex's forældre Anni og Jens fra Frederikshavn, søster Karin med hendes familie fra Års og et par af husets gode venner, Torben og Bjarne.

Der var rigtig lagt i kakkelovnen med det ypperste på det kulinariske område. Karin havde fået til opgave at dække bordet og hun diskede op med et meget flot arrangement. Til Dronningens nytårstale kl. 18 fik vi "Den Gule Enke", hvilket skulle være champagne, når det er allerbedst. Desværre var champagnen lidt tam og vi blev enige om, at en god mousserende vin fra Tyskland eller Spanien sagtens kan hamle op med "det opreklamerede fis!".

Forretten bestod af spansk skinke fra sortfodssvin, der har levet af trøfler og nødder. Med oliven, olivenolie og brød til var der en ret, som alle kunne lide. Dertil en god Sydafrikansk hvidvin, som også viste sig at være lidt tam til vores krydrede smag.

Til hovedret var mottoen: "Alle skal have, hvad de kan lide" og derfor blev der disket op med hvidløgskyllinger, peberbøf, bagte kartofler, pommes frites og 2 slags sovse, hvoraf den ene - en gorgonzolasauce - viste sig at være perfekt til den bagte kartoffel. Vinen havde ligget og ventet på denne aften i flere år. Det var en dobbeltmagnum Barolo. Den viste sig desværre at være blevet for gammel, så vi måtte "nøjes" med Torres Black Label.

Marie stod for desserten, en god gang hjemmelavet is og dertil en portvin fra 1918! Det var en lækkerbidsken.

Inden kl. 24:00 blev der lige en kort lejlighed til at se Jean-Michel Jarre fra Egypten.

På slaget 24 var der mousserende vin i glassene og alle kunne skåle det nye år ind. Så skulle raketterne fyres af og for en gangs skyld havde vi investeret i sådan nogle. Det er jo ikke hver dag vi passerer et årtusind! Det var fænomenalt, så mange flotte raketter, der blev fyret af i Erritsø.

Jens skulle dernæst stå for at lave drinks til gæsterne og det mestrede han også til det ypperste. Det var nogle meget dekorative og velsmagende drinks, og han måtte nærmest løbe i pendulfart, for at holde gæsternes tørst stangen.

Aftenen og natten ville næsten ingen ende tage og varede til næste morgen, inden de sidste gæster gik til køjs.

Men traditionen tro nåede vi selvfølgelig at overvære den årlige nytårskoncert fra Wien. Strauss' musik er lige så obligatorisk som Dronningens nytårstale og 90 års fødselsdagen i TV.

Jeg kan vist rolig sige, at vi kom ind i det nye årtusind med manér!