Rom - torsdag den 05. - søndag den 08. marts 2009

Prolog

Tilbage

Jeg vil skynde mig at nævne, at sådan en tur burde være lovpligtig for alle ægtepar. Staten kunne fint give os det i 15 års bryllupsgave, for det er livseliksir. Hvis man da gider trampe rundt i en storby og få en masse gode oplevelser.

Så skete der ikke rigtig noget, før vi passerede jul og jeg begyndte at kigge nærmere på, hvad vi skulle bruge tiden til. Reelt havde vi kun 2 hele dage i Rom mens de 2 andre dage var delvis brugt til at rejse frem og tilbage. Rejsen var eventyrlig billig. 4500 kr. for os begge for hotel og fly. Det kan ikke gøres billigere. Det skulle så vise sig, at der var mellemlandinger undervejs , men det kunne vi vel leve med?

Hvad skal man så lave, første gang man er i Rom ? og har 2 dage til rådighed? Ja det ene bud kunne være lige så godt, som det andet. Det er altid godt at kigge sig lidt omkring på internettet. Andres rejseberetninger er altid gode at have og kan man falde over sider med tips og tricks til, hvad man skal gøre ? og ikke gøre ? så er det god forberedelse. Selv om man ikke kan tage alt, hvad man læser, for gode varer. Så en portion sund fornuft skal der også med ned i planlægningsgryden!

Undervejs i min planlægning, lavede jeg cut and paste fra de sider, hvor jeg fandt nyttig information. Så kunne vi jo altid sortere i materialet. Spies Rejser og FDM?s egen beskrivelse af ROM fyldte godt i beskrivelsen, for her var masser af spændende forslag til, hvad vi kunne se.

Da vi kom ind i slutfasen for planlægningen, begyndte jeg at finde kort til de steder, vi havde udvalgt. Jeg havde fundet en side, hvor man kunne slå gadenavne i Rom op og dermed få en ide om, hvor i den store by, der skete noget. Så vi endte med en lille bog på ca. 40 sider med informationer ? en slags bibel på turen. Her stod bl.a. hvordan vi skulle finde ind fra lufthavnen til Rom city og frem til hotellet. Hvor køber man billetter og hvordan finder man frem til toget?

Vores forslag til programmet blev sådan:

  Torsdag aften
 • Vi kan forvente at være ved hotellet ved 18:30 tiden
 • Spanske trappe
  Fredag
 • Peters kirken
 • Kigge på butikker
 • Special event (en lille overraskelse, jeg havde arrangeret)
  Lørdag
 • Marked
 • Tur-bus
 • Colluseum (udefra)
 • la Carbonara
  Søndag fomiddag
 • Tja?
 • Vi skal forvente at forlade centrum ved 11-tiden

Hvis du vil se det fulde ?tips og tricks katalog? så skik os en mail og vi sender det gerne til dig.

Hvordan gik det så? Jo se selv, ved at klikke på billederne for de enkelte dage.

Læs mere om turen, ved at klikke på billederne under de enkelte dage nedenfor. God fornøjelse!torsdag den 5. marts 2009
Den Spanske Trappe

 

fredag den 6. marts 2009
Sct. Peterskirken og opera

 

lørdag den 7. marts 2009
Bus rundtur og vandring i byen

 

søndag den 8. marts 2009
Søndagsmarked