England (Lake District) - onsdag den 5. april 2023

Jernbanesti til Threlkeld og Castlerigg Stone Circle

Forrige dag Oversigt Næste dag

Foto af Catbells fra Castle Head

Dagens sidste hele dag i England startede med morgenmad og en let tur langs jernbanestien til Threlkeld. Lasse valgte at blive hjemme. Hans døjede med den ene storetå og var på smertestillende.

Vi andre gik mod den gamle jernbanestation i Keswick. Vi kunne ikke rigtig finde frem til jernbanestien, der lå gemt bag et hotel. I hotellets baggård var der en mand, der kunne fortælle, at vi ikke var de første, der gik forkert. Han guidede os ned af vejen og op af en trappe til stien. Så lykkedes det!

Selve jernbanestien har været omtalt flere gange, når vi har været på besøg i området. Jeg tror, at den almene opfattelse har været, at turen er lidt for kedelig. Og det er sandt, at det går meget fint lige ud, men naturen langs banen retfærdiggør dog alligevel, at man kan tage turen en dag, hvor det ikke skal være for meget bjergklatring.

Vi nød turen sammen med en masse andre, der havde fået samme ide. Undervejs krydsede vi floden Greta adskillige gange og vi passerede også en mindre kløft på turen, der er i alt ca. 5 km.

Jernbanestien mellem Keswick og Threlkeld
River Greta
River Greta
River Greta
Jernbanestien mellem Keswick og Threlkeld
Jernbanestien mellem Keswick og Threlkeld
Jernbanestien mellem Keswick og Threlkeld

I stedet for at gå tilbage af samme rute, valgte vi at forlade jernbanestien kort før den sluttede. Vi drejede til højre og via en anden sti kunne vi gå under hovedvej A66 til den mindre vej Burns. Via denne noget mere kuperede vej, fortsatte vi mod Castlerigg Stone Circle. Turen dertil gik pænt opad og vi fik alle brug for rugnrødsmusklerne.

Ved Castlerigg stencirklen skridtede Marie direkte hen til en lille mobil isbil og købte sig en is. Vi andre havde mere travlt med at se stencirklen, der ligger på en stor åben mark.

Vibe og Jonathan ved Castlerigg Stone Circle
Castlerigg Stone Circle

Her myldrede det også med mennesker, så jeg gik lidt væk og besluttede, at jeg også ville have en is. Men det var for sent. Bilen var kørt, så det var kun Marie, der fik glæde af den :)

På turen tilbage til byen, fik vi brugt forreste del i vores fodtøj, for det gik kraftigt nedad.

Marie på vej ned mod Keswick i skarp trav

I Keswick havde vi handlet lidt ost ind og et par flasker rødvin. Den sidste aften skulle vi spise hjemme. Så der blev dækket op med lækkert mad i spisestuen. Vi ville sidde i køkkenet, men Lasse havde slukket for gassen i ovnen, der skulle varme rummet op. Og vi kunne ikke finde ud af at tænde det igen :)

Der blev hygget hele aftenen. Udenfor regnede det, så der var ingen, der havde lyst til at skulle på pub.


Forrige dag Oversigt Næste dag