Forrige dag | Oversigt | Næste dag |
I dag skal Peter på arbejde fra 9 - 14, så Ulla vil gøre nogle afsluttende indkøb i Thorshavn, inden hun skal hjem. Vi følger med hende ned til byen og invarderer de 2 turistbureauer. Det ene ligger i gågaden (hvor der også må køre biler) og det andet på havnen. Jeg har læst om en tur ud til verdens højeste forbjerg, der skulle være Enniberg på øen Vidoy. Bjerget skulle rejse sig lodret op fra Atlanterhavet og være 844 meter højt. Min lyst til at se så højt et bjerg blev vakt på sejlturen ud til fuglefjeldene ved Vestmanna. Der er lidt gys over, at sejle ind under sådan et stejlt bjerg. Desværre kan turistbureauerne kun give sparsomme oplysninger om turen ud til Enniberg og et forsøg på at finde billeder af Enniberg lykkes heller ikke umiddelbart. Det er efterhånden blevet frokosttid og vi vælger at holde en pause på Café Natur, der ligger helt nede ved havnen. Her nyder vi en kop mexicansk suppe og en toast. Suppen er en dåse- eller pose-suppe, men den smager alligevel godt, så hvad gør det. Når der så bliver serveret et stort glas velsmagende, færøsk fadøl til, så bliver fornøjelsen ikke mindre.
Efter den sene frokost, fortsætter vi vores osen rundt i Thorshavn. Der dukker hele tiden små butikker op under vores rundtur. Vi møder bl.a. en stor boghandel og vi er tidligere blevet opfordret til at opsøge en boghandel i håbet om, at finde et billede af Enniberg. Vi kigger indenfor og finder også hurtigt en bog, hvori der er et billede af Enniberg. Det ser lige så stort og stejl ud, som jeg havde forventet. Men min interesse for at komme på en turisttur er mindsket, for det er efterhånden gået op for mig, at jeg alligevel ikke kan se forskel på et bjerg på 844 meters højde og fuglefjeldene ved Vestmanna.
Vi bestemmer os for at handle lidt ost ind til aftensmaden, så Peter kan holde en friaften. Indkøbene foretages i SMS indkøbscentret på vejen hjem til Peters lejlighed.
Peter og Ulla har besøgt kunstmuseet Listaskålin, der ligger i Vialödin parken, og vi kommer hjem før dem. Så har vi da vished om, at Peter ikke er kommet os i forkøbet, og allerede har tilberedt aftensmaden. Hovedingredienserne i maden bliver saltede kryddersild, karrysild og ost i lange baner. De saltede kryddersild viser sig at være lidt for saltede efter vores forhold. Derimod er både karrysildene og osten fortrinlige. Måske fordi det er kendte danske varer... Vi konstaterer ved denne lejlighed, at der ikke er den store fordel i, at servere snaps i cognac glas.
Aftenen tilbringes med en gang hyggesnakken og en af Peters kokkekolleger, Kim, dukker op. Han har weekend og rydder næsten vores ølbeholdning.
Godt trætte er vi sengeklare ca. kl. 24.00.
Forrige dag | Oversigt | Næste dag |